Wij scoren een 9!    

→  690+ Google-reviews

Levensduur kunststof kozijnen

Levensduur kunststof kozijnenWanneer je van plan bent om nieuwe kozijnen in je huis te plaatsen beschik je over verschillende mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten kozijn of een kozijn uit aluminium te plaatsen, maar in het merendeel van de gevallen geven mensen toch de voorkeur aan een kunststof kozijn. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Het is namelijk algemeen bekend dat kunststof niet alleen nagenoeg geen onderhoud vergt, daarnaast gaat ze ook nog eens bijzonder lang mee zonder dat er aan uitstraling moet worden ingeboet. Ben je eveneens van plan om nieuwe kozijnen in je woning te implementeren en wil je graag gebruikmaken van een kozijn met een echt uitstekende levensduur? In dat geval is kiezen voor kunststof kozijnen voor jou beslist een interessante keuze!

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Gemiddeld 50 jaar

Uiteraard is de exacte levensduur van een kunststof kozijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, maar wanneer we het algemene gemiddelde er bij nemen kunnen we stellen dat deze zo’n slordige 50 jaar mee blijven gaan. Dit zorgt er voor dat je als eigenaar van een woning vaak slechts één keer dient te investeren in nieuwe kozijnen. De gemiddelde levensduur van 50 jaar toont ook gelijk aan dat een kunststof kozijn veel duurzamer is dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Deze laatste beschikken immers slechts over een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Daar komt ook nog eens bij dat ze aanzienlijk meer onderhoud vergen waardoor voor veel mensen de keuze voor kunststof kozijnen snel is gemaakt.

Wat maakt kunststof kozijnen zo duurzaam?

Er zijn tal van interessante kenmerken verbonden aan het gebruik van kunststof kozijnen. Veel mensen kiezen voor dit type materiaal omdat het bijzonder onderhoudsarm is. Vervelende zaken zoals stof en vuil worden dan ook niet aangetrokken. Dit heeft alles te maken met het feit dat kunststof nagenoeg niet elektrostatisch is. Eveneens een niet onbelangrijk kenmerk gaat schuil in het feit dat kunststof kozijnen brandvertragend werken. Het materiaal is immers zelfdovend en daardoor zeer moeilijk ontvlambaar. Dit zorgt er voor dat kunststof kozijnen ook nog eens zeer brandveilig zijn.

Tip: duurzaam wonen? Bekijk dan de mogelijkheden van zonnepanelen.

Optimale levensduur kunststof kozijnen

Ondanks het feit dat kunststof kozijnen doorgaans geen nadrukkelijk onderhoud vergen is het wel zo dat de weersinvloeden ook op dit materiaal hun invloed hebben. Dit zorgt er voor dat de uitstraling van een kunststof kozijn na verloop van tijd steeds grauwer wordt. Daar komt bij dat ook het kunststof en de was poreuzer wordt waardoor het aangehechte vuil steeds dieper in het materiaal kan doordringen. Dit alles kan er voor zorgen dat de levensduur van de kunststof kozijnen kan worden aangetast en dat is uiteraard niet de bedoeling. Wil je de kunststof kozijnen die je hebt aangekocht in een zo optimaal mogelijke staat houden waardoor je er de volle 50 jaar van kan blijven genieten? In dat geval brengt het toepassen van een regelmatig onderhoud wel degelijk de nodige voordelen met zich mee. De frequentie waarmee het onderhoud dient te worden uitgevoerd is tot slot sterk afhankelijk van de beschermmiddelen waar gebruik van wordt gemaakt.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs