Dubbelglas kunststof kozijn

Dubbelglas kunststof kozijnAls je nieuwe ramen wilt aanschaffen kun je de oude (laten vervangen). Dit doe je bijvoorbeeld bij beschadiging, maar het kan ook zijn dat je ze gaat vervangen als je liever isolerend glas wilt om op de stookkosten te besparen. Er zijn een groot aantal voordelen die je ervaart als je je ramen gaat vervangen. Welke kosten dit met zich meebrengt hangt af van het type raam. Het vervangen van de ramen is soms echt nodig, daarbij kun je denken aan een beschadiging, maar ook bij functie veranderingen van de ramen en wanneer het glas vervangen moet worden. Het kan zijn dat je je raam een andere functie gaat geven. Je wilt misschien meer ventilatie of je wilt een draai kiep raam.

Voordelen dubbel glas

Als je enkel glas vervangt door dubbel glas (bijvoorbeeld HR++) dan leidt dit tot een grote energiebesparing wat zeer gunstig is voor het milieu en je portemonnee. Hieronder een opsomming van de belangrijkste voordelen

  1. Minder stookkosten
  2. Minder tocht en lawaai
  3. Snelle terugverdientijd
  4. Slimme investering (hoog rendement)

Glas ramen vervangen

Als je dubbel glas wilt, dan kun je het glas in de ramen laten vervangen. Dit wil zeggen dat ook de raamkozijnen verbreed moeten worden. Het dubbelglas past er anders niet in. Als je oude ramen hebt kan het zelfs voordeliger zijn om deze ook te vervangen in plaats van te bewerken. Als je nieuwe ramen en kozijnen hebt zijn deze altijd geschikt om dubbel glas in te plaatsen. Zie ook: dubbel glas prijzen en glaszetter kosten.

Offertes aanvragen voor ramen

Je kunt het glas alleen vervangen door bijvoorbeeld dubbelglas, maar je kunt ook de keuze maken om alle ramen helemaal te vervangen. Het is belangrijk dat je offertes aan gaat vragen en de mogelijkheden met elkaar gaat vergelijken. Daardoor krijg je een goed beeld van de kosten en kun je aan de hand daarvan de keuze maken wat jij gaat doen. Bedenk je ook goed welke kozijnen je wilt als je alles gaat vervangen, want kunststof kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Investeer daarom tijd in de voorbereiding en dan zie je dat je hier zelf een goede keuze in kunt maken.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs