Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Hoe belangrijk zijn keurmerken bij kunststof kozijnen? Het is zeer belangrijk dat de kwaliteit goed is. De kozijnen moeten daarom voldoen aan verschillende keurmerken. Het eerste keurmerk dat bekend is in de kozijnenwereld, is het FSC keurmerk, deze afkorting staat voor Forest Stewardship Council. Dit keurmerk is van belang bij houten kozijnen. Maar hoe zit het met kunststof kozijnen?

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

VKG keurmerk

Keurmerken kunststof kozijnenEen ander keurmerk in de kozijnenbranche is het VKG keurmerk. Dit staat voor de Vereniging Kunststof Gevelindustrie en dat is de branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen. Iedereen die hier lid van is moet voldoen aan de regels van de vereniging als zij in aanmerking willen komen voor het keurmerk. Dit keurmerk is ontwikkeld voor leveranciers van kunststof deuren en ramen. Het doel is dat het kwaliteitsniveau wordt verhoogd.

KOMO Keurmerk

KOMOAls het over het KOMO keurmerk gaat, dan moet een product voldoen aan de opgestelde regels van de overheid en de markt. Het gaat hier over de kozijnenbranche. Alle kozijnen moeten sinds februari 2009 ook gemarkeerd zijn met een CE markering. Dit is een Europees productinformatielabel. De producten zijn dan uitgebreid getest volgens Europees gestandaardiseerde methoden op meerdere product eigenschappen en zijn goed bevonden. Producten beoordelen kan met de norm voor kwaliteitsmanagement, ISO 9001. De producten moeten dan voldoen aan eisen van klanten en aan wettelijke regelgeving. Het keurmerk is voor de klant een prima garantie dat zij te maken heeft met een volwaardig product.

CE-markering

De label voor kozijnen en deuren die voldoen aan Europese eisen als het gaat om waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid is de CE-markering. Fabrikanten kunnen door deze markering laten zien dat er geen productiefouten gemaakt kunnen worden in hun producten. Hebben jouw nieuwe kozijnen een CE-markering, dan weet jij zeker dat de kozijnen van goede kwaliteit zijn. Alle kozijnen moeten sinds 2009 gemarkeerd zijn met de CE-markering.

 

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) Keurmerk

skgEen ander keurmerk dat van belang is, is het SKG keurmerk. Het hang- en sluitwerk moet beschikken over dit keurmerk. De afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en hang- en sluitwerk. Dit geeft aan dat de kozijnen, het hang- en sluitwerk, voldoen aan de strenge regels op het gebied van inbraakpreventie. Als je kiest voor nieuw hang- en sluitwerk dan moet dit beschikken over de SKG klasse 2.

Politiekeurmerk

PkeurmerkDit keurmerk geeft aan hoe beveiligd jouw woning is op het gebied van inbraak. Let goed op want dit keurmerk geldt voor de gehele woning en niet alleen de ramen en deuren. Voorwaarden om aan dit keurmerk te voldoen zijn: Goedgekeurd hang-en sluitwerk, rookmelders en verlichting moeten er aanwezig zijn. Kozijnen met dit keurmerk laten zien dat zij inbraakwerend zijn. Goed om te weten is dat er verzekeraars zijn die je een extra korting kunnen geven als jouw huis dit keurmerk heeft.

DoP verklaring?

Deze verklaring is een Europees productinformatielabel welke aangeeft dat het product volgens de Europese normen zijn getest. Meer informatie? Bezoek de website : www.certificaten.org/DoP

Externe links:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Lees ook:

Kozijnen steeds vaker doorslaggevend bij keuze woning

Door de jaren heen zijn mensen veel nauwkeuriger beginnen te letten op

Houtlook vs standaard plastic (wit)

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de

Hoe belangrijk zijn ventilatieroosters?

Het ventileren van je huis is een belangrijke zaak. Niet goed ventileren