Hoe lang duurt het plaatsen van kozijnen?

Wanneer je nieuwe kozijnen aan gaat schaffen moet je ook nadenken over de montage. Deze kun je door de leverancier laten doen, je kunt het zelf doen, of je kunt er een onafhankelijke vakman voor inhuren. Voor het plaatsen van de kunststof kozijnen zal je een bepaalde tijd moeten vrijmaken en als je dit laat doen dan is dit waarschijnlijk sneller dan wanneer je het zelf doet. Lees hier verder over de tijd dat het kost om kunststof kozijnen te laten monteren.

Wat wordt er tijdens de montage gedaan?

Tijdens het monteren van de kunststof kozijnen zullen de vakmensen de volgende taken uitvoeren.

  1. De oude kozijnen worden verwijderd.
  2. De nieuwe kozijnen worden geplaatst.
  3. De nieuwe kozijnen worden afgewerkt.
  4. De oude kozijnen worden afgevoerd.
  5. De werkplek wordt opgeruimd en netjes achter gelaten.

Hoe lang duurt het plaatsen van kunststof kozijnen?

De tijd dat het kost om nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen is enigszins afhankelijk van het soort kozijn dat je aanschaft. Worden deze direct op de plek van de oude kozijnen geplaatst, dan gaat dit sneller dan wanneer er nog geen gat in de muur aanwezig is. Je kunt de onderstaande tabel raadplegen als je wilt weten hoe lang de plaatsing gemiddeld duurt als je het uitbesteedt.

Situatie Tijd nodig voor de plaatsing
1 kozijn vervangen 1 dag
2 – 3 kozijnen vervangen 1 dag plus 1 dag voor mogelijke uitloop
Kozijnen voor- of achtergevel vervangen ½ week
Kozijnen woonhuis vervangen 1 week

Zelf de kozijnen vervangen of uitbesteden?

Uiteraard kun je ook zelf de kozijnen vervangen en daarmee bespaar je aardig wat geld. De kosten voor het monteren van kozijnen zijn soms bijna net zo hoog als de kosten voor de kozijnen zelf. Wat je er echter niet mee bespaart is tijd. Professionele montagediensten doen dit dagelijks en kunnen de kozijnen hoogstwaarschijnlijk veel sneller plaatsen dan jij. Ze hebben daar de juiste gereedschappen voor en weten direct wat te doen als er een probleem ontstaat. Ga je de kozijnen zelf monteren, dan kun je waarschijnlijk 1 per dag vervangen. Vakmensen kunnen er 2 tot 3 per dag vervangen. Voor grote klussen waarbij je al je kozijnen wilt verwisselen, zal dit een groot verschil maken in de tijd die er nodig is om de klus af te ronden. Daarnaast zijn er enkele andere redenen waarom het soms beter is om het plaatsen uit te besteden.

  • Garantieregeling: het is goed mogelijk dat je een beperkte garantieregeling ontvangt als je de kozijnen zelf plaatst. De leverancier zal uiteraard fouten die zijn ontstaan tijdens jouw montage niet kosteloos komen repareren.
  • Veiligheid: daarbij is het een vrij zware en gevaarlijke klus om kozijnen te vervangen. Deze doe je het beste daarom ook niet alleen.
  • Levensduur: voor een zo lang mogelijke levensduur van je kunststof kozijnen is een nauwkeurige plaatsing erg belangrijk. Staan ze niet loodrecht, bijvoorbeeld, dan zullen sommige scharnieren zwaarder worden belast dan andere en dus sneller slijten.

Vergelijk offertes

Heb jij het idee om nieuwe kunststof kozijnen te bestellen? Ga dan niet naar de eerste de beste leverancier, maar maak een vergelijking van alle opties. Dat doe je door offertes op te vragen via onze vergelijkingstool. Alleen op die manier kun je de goedkoopste deal en de meest vakkundige vakman aanwijzen en er zeker van zijn dat je geen mogelijkheid over het hoofd hebt gezien.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs