Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 30 jan 2017

Kunststof kozijnen isolatieBij het aankopen van nieuwe kozijnen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Het materiaal vormt één van de belangrijkste beslissingen. Door te kiezen voor kunststof kozijnen kan je bijvoorbeeld rekenen op een haast ongekende veelzijdigheid. Niet alleen zorgt dit materiaal er namelijk voor dat je een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende kleuren, daarnaast beschikt ze standaard ook nog eens over een prima isolerende werking. Op deze manier combineer je het beste van twee werelden en zorg je er bovendien voor dat je gedurende een zeer lange periode zal kunnen blijven genieten van de uitstekende voordelen die zijn verbonden aan kunststof kozijnen.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Thermische isolatie van kunststof kozijnen

In eerste instantie zal je er uiteraard voor willen zorgen dat je kunststof kozijnen zo weinig mogelijk warmte uit je woning laten ontsnappen. Zoals reeds aangegeven beschikken kunststof kozijnen standaard reeds over een gunstige U-waarde. Toch is de mate waarin ze isoleren sterk afhankelijk van het kozijn van je keuze. Is er bijvoorbeeld in het profiel van het kunststof kozijn extra isolatie aangebracht of niet? Het profiel bestaat in principe uit verschillende kamers die ofwel hol kunnen zijn ofwel opgevuld zijn met isolatiemateriaal. In het meest ideale geval is een kunststof kozijn niet alleen voorzien van een gegalvaniseerde stalen versterking, maar beschikt ze ook over een binnenaanslagdichting, een centrale middendichting, een buitenaanslagdichting en EPDM glasdichting. Tel daar ook nog eens een extra laag isolatie bij op en je weet dat kunststof kozijnen werkelijk een uitstekende bescherming tegen warmteverlies kunnen realiseren.

Geluidsisolatie

Naast het feit dat kunststof kozijnen dus perfect in staat zijn om een goede bescherming te bieden tegen warmteverlies is er uiteraard ook nog het aspect met betrekking tot geluid. Slecht geïsoleerde kunststof kozijnen staan er namelijk om bekend nagenoeg alle geluid vanuit de omgeving door te laten tot in je woning. In een rustige omgeving is dit misschien op het eerste zicht niet zo’n probleem, maar wanneer je midden in een stad woont zal je het toch best aangenaam vinden wanneer er een goede geluidsisolatie wordt voorzien. De mate waarin kozijnen (onder andere van kunststof) in staat zijn om geluiden te weren hebben we voor de eenvoud ingedeeld in verschillendek lassen. Kozijnen die beschikken over een geluidsklasse 6 bieden de meest optimale bescherming tegen geluiden van buitenaf.

Geluidsniveau Mate van isolatie
50 dB Klasse 1
51 – 55 dB Klasse 2
56 – 60 dB Klasse 3
61 – 65 dB Klasse 4
66 – 70 dB Klasse 5
Meer dan 70 dB Klasse 6

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Blunder van een burgemeester: kozijnen vervangen zonder vergunning

maart 25, 2024

Het begon als een gewone renovatie, maar eindigde in een storm van

Stappenplan voor het oplossen van lekkage bij kunststof kozijnen

maart 8, 2024

Heeft u wel eens gemerkt dat er water langs uw kunststof kozijnen

Kunststof vs. Aluminium Kozijnen: Welke is het Beste voor Bedrijven?

februari 15, 2024

Bij het bouwen of renoveren van bedrijfspanden is het kiezen van de