Deurkozijn

Wanneer we het hebben over kunststof kozijnen denken we uiteraard allemaal meteen aan de kozijnen van een raam. Toch kunnen ook deuren uiteraard over een dergelijk kozijn beschikken. Net zoals bij ramen het geval is zal je ook bij deuren rekening moeten houden met een aantal factoren. Uit welk materiaal moet het kozijn bijvoorbeeld bestaan, hoe groot is deze precies en welk glas wordt er in geplaatst? Om je een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden waarover je op vlak van deurkozijnen beschikt hebben we alle informatie alvast even voor jou op een rijtje geplaatst!

→ Direct weten wat een deurzkozijn voor jou gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven.

Materiaal voor deurkozijn

De eerste keuze die je zal willen maken heeft betrekking tot het materiaal waaruit het deurkozijn bestaat. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden, namelijk kunststof, hout en aluminium. Voor een kunststof deurkozijn dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje van ongeveer 700 euro per 1 vierkante meter. Kies je voor hout, dan ligt de prijs zo’n 100 euro hoger. Een aluminium deurkozijn is met een kostenplaatje van 850 euro per 1 vierkante meter het duurst.

Locatie van het deurkozijn

DeurkozijnDe locatie waar het deurkozijn wordt geplaatst is eveneens van groot belang. Ben je namelijk op zoek naar een kozijn om binnen tussen twee ruimtes te plaatsen? In dat geval zal je rekening willen houden met de stijl van je interieur. Het deurkozijn moet daar namelijk op aansluiten. Ben je anderzijds op zoek naar een deurkozijn voor buiten? In dat geval doe je er goed aan om te kiezen voor een kwalitatievere variant die uitstekend is beschermd tegen de weersomstandigheden.

Gemiddelde levensduur van deurkozijnen

Een investering in nieuwe deurkozijnen kan er één zijn die opvallend veel geld kost. Omwille van deze reden spreekt het voor zich dat mensen dan ook graag een glashelder beeld willen hebben van de gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen. De levensduur waar je rekening mee kan houden is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waaruit het deurkozijn bestaat. We zien bijvoorbeeld dat van alle materialen een deurkozijn van zachthout het minst lang mee blijft gaan. Bij dit materiaal kan je dan ook rekening houden met een gemiddelde levensduur van zo’n 25 jaar. In het geval van hardhout ligt de levensduur meteen tussen de 40 en zomaar even 75 jaar. Het merendeel van de mensen kiest er tegenwoordig omwille van de ongekende veelzijdigheid evenwel voor om een kunststof deurkozijn aan te kopen. Een dergelijk kozijn kan ongeveer zo’n 50 jaar lang mee blijven gaan. Hetzelfde geldt voor een deurkozijn uit staal. Kies je uiteindelijk voor een aluminium variant, dan moet je genoegen nemen met een levensduur van gemiddeld 40 jaar.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs