Voordelen kunststof kozijnen

Voordelen kunststof kozijnenSteeds meer mensen maken de keuze voor kunststof kozijnen en dat is omdat dit type kozijnen niet onderhouden hoeven te worden. Bij hout moet er geschilderd worden maar bij kunststof niet en dat kan voor jou een groot voordeel zijn. De kozijnen geven je erg veel voordelen, de levensduur is namelijk erg lang. Na veertig jaar zou je pas veroudering zien aan de kunststof kozijnen.

De belangrijkste voordelen:

 1. Bestand tegen alle weersinvloeden
 2. Vochtwerend
 3. Blijvende mooie uitstraling
 4. Weinig tot geen onderhoud
 5. Gemakkelijk schoon te houden
 6. Geen schilder nodig
 7. Inbraakwerend
 8. Veel verschillende modellen en kleuren (zelfs houtachtige designs!)
 9. Milieuvriendelijk (recyclebaar)
 10. I.c.m. dubbel glas/ glasisolatie zeer energiebesparend
 11. Prijzen vallen mee

houten kozijnen prijzen

Tegen alle weersinvloeden bestand

Een ander groot bijkomend voordeel is dat kunststof kozijnen tegen alle weersinvloeden bestand zijn. Ze kunnen tegen de warmte, maar ook tegen veel regen en sneeuw. Ze krimpen niet en ze rotten niet, daarnaast zwellen ze ook niet en splijten ze niet (bij hout vaak wel). De uitstraling van de kunststof kozijnen blijft goed. Ze hebben daarnaast weinig onderhoud nodig. Het is wel aan te raden dat je de bewegende delen, zoals het hang- en sluitwerk een keer in de zoveel tijd gaat smeren en dit bijhoudt.

Gemakkelijk schoon te houden!

Je kunt kunststof kozijnen gemakkelijk schoonhouden. Een keer met een natte doek er overheen en ze zijn weer schoon. Je hoeft ze daarnaast ook niet te schilderen en dat is voor veel mensen de reden om deze kunststof kozijnen te kiezen. De kozijnen zorgen meteen voor een goede isolatie van warmte en geluid (lees ook over: dubbel glas). Kunststof kozijnen zijn sterk inbraakwerend en daarnaast heb je de kozijnen in veel verschillende moderne en klassieke kleuren. Er is gegarandeerde kleurechtheid.

Bijdrage aan het milieu

Als je ook een bijdrage wil leveren aan het milieu kies dan voor kunststof kozijnen. PVC kozijnen zijn namelijk recyclebaar. Geeft dit je ook voldoende redenen om voor deze kozijnen te kiezen? De meeste mensen stappen van de houten kozijnen over naar de kunststof kozijnen omdat ze lang meegaan, weinig onderhoud vragen en omdat je ze niet hoeft te schilderen. Daarnaast is de uitstraling van kunststof kozijnen ook van belang en deze is uitstekend, ook na twintig jaar. Benieuwd naar de prijzen? Ga dan naar pagina: Prijzen.

Lees ook: de nadelen van kunststof kozijnen.

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs