Kunststof kozijnen steeds goedkoper

Kunststof kozijnen niet meer zo duur als vroeger

Nog steeds denken veel mensen tegenwoordig dat kunststof kozijnen aanzienlijk duurder zijn in vergelijking met kozijnen van andere materialen. Dat is absoluut niet het geval, in tegendeel. Vroeger was dat inderdaad wel zo en bestond er een aanzienlijk prijsverschil met bijvoorbeeld kozijnen die uit hout waren vervaardigd. De reden daarvoor lag echter vooral in de bijzonder lage houtprijs en niet zozeer bij de kostprijs van kunststof kozijnen, of toch? In ieder geval kan tegenwoordig worden vastgesteld dat kunststof kozijnen financieel veel aantrekkelijker zijn geworden en dat is ook huiseigenaars niet ontgaan.

Stijgende houtprijs

Eén van de redenen waarom het prijsverschil tussen kunststof kozijnen en houten kozijnen een behoorlijk stuk beperkter is geworden gaat schuil in de stijgende houtprijs. Vroeger was hout veel voordeliger en dat resulteerde in een vaak beperkte kostprijs voor een houten kozijn. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. De houtprijs en daardoor ook de kostprijs van houten kozijnen steeg terwijl de kunststof kozijnen juist goedkoper werden. Het prijsverschil is op vandaag voor potentiële kopers dan ook niet langer zo doorslaggevend als vroeger. Tel daar ook nog eens de unieke duurzaamheid van de kunststof kozijnen bij en je hebt meteen een aantal uitstekende redenen om niet meer voor een houten kozijn te kiezen.

Onderlinge concurrentie

Onderzoeken die recent werden uitgevoerd hebben verder aangetoond dat ook de onderlinge concurrentie tussen de verschillende leveranciers van kunststof kozijnen er voor zorgt dat het prijskaartje verder onder druk komt te staan. Vroeger was die concurrentie veel beperkter en hadden bedrijven niet de mogelijkheid om de kostprijs van hun kozijnen in die mate te drukken zoals vandaag, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Indien je tegenwoordig op zoek bent naar een kunststof kozijn om aan te kopen kan deze in ieder geval in huis worden gehaald tegen een zeer aantrekkelijke kostprijs.

Andere duurzame oplossingen: