Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je er voor hebt gekozen om kunststof kozijnen aan te kopen, dan zal je eveneens speciale aandacht willen besteden aan de ramen die in de kozijnen worden geplaatst. Wanneer de woning die je hebt gekocht reeds over ramen beschikt, maar deze na verloop van tijd enigszins zijn verouderd kan je er niet direct om staan springen om deze te vervangen. Het vervangen van ramen gaat namelijk steevast gepaard met een hoge investering. Een interessante oplossing kan het gebruik van raamfolie zijn. Raamfolie is tegenwoordig verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Zo kan je er voor kiezen om speciale folie aan te kopen die de veiligheid of net de isolatie van de ramen verbeterd. Wil je graag een goed beeld hebben van alle mogelijkheden? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje.

Verschillende soorten raamfolie

Wanneer je raamfolie wenst aan te kopen om te gebruiken in combinatie met je kunststof kozijnen, dan kan je een keuze maken uit een groot aantal mogelijkheden. we onderscheiden op dit vlak veiligheidsfolie van isolatiefolie, een warmtewerende en zonwerende folie, decoratiefolie en privacyfolie. Iedere raamfolie beschikt over diens eigen unieke kenmerken. Zoals de naam reeds laat vermoeden zorgt veiligheidsfolie er bijvoorbeeld voor dat de inbraakveiligheid van de woning wordt verbeterd. Warmtewerende of zonwerende folie voorkomt op haar beurt dan weer dat er objecten in je huis worden aangetast door UV-straling. Ben je vooral op zoek naar een mogelijkheid om de uitstraling van je ramen te verbeteren? In dat geval is kiezen voor decoratiefolie dan weer de interessantste keuze.

Isolatiewaarde verbeteren

Vandaag de dag is het van cruciaal belang om de isolatiewaarde van je woning zo optimaal mogelijk te houden. Er gaat via verschillende wegen heel veel warmte verloren die je ieder jaar een behoorlijke som geld kost. Vaak wordt gedacht dat investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning gepaard gaat met een zeer aanzienlijk bedrag. Dat is evenwel niet het geval, in tegendeel. De isolatiewaarde van kunststof kozijnen en dan in het bijzonder het glas dat er in terug te vinden is verbeteren kan immers ook door gebruik te maken van een speciale raamfolie. De isolatiefolie zorgt er voor dat de isolerende beschermingsfactor stevig wordt verbeterd en dat zal je merken in de afrekening van je elektriciteitsfactuur. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, gebruikmaken van een raamfolie is niet alleen voordeliger dan het laten vervangen van je ramen, bovendien zijn de resultaten ook nog eens uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Lees ook:

Kunststof kozijn fraudeur krijgt taakstraf

Voormalig eigenaar (48 jaar) van een kozijnbedrijf uit Gasselternijveen heeft taakstraf gekregen van zo’n

Stappenplan kunststof kozijnen kopen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je kozijnen te

Houtlook vs standaard plastic (wit)

Veel mensen vinden een houtlook kunstoog kozijn een stuk mooier dan de