Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In heel veel verschillende woningen is er tegenwoordig sprake van een vervelende tocht. Wat veel mensen niet weten is dat deze tocht vaak ontstaat in hun kozijnen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zo erg, maar het is behoorlijk vervelend. Bovendien is het ook erg lastig, omdat niets lijkt te helpen. Het hoger zetten van de verwarming biedt geen sluitende oplossing en bovendien voelt het in huis opvallend vochtig aan. Wij hebben enkele interessante tips op een rijtje gezet om tocht in je kozijnen te voorkomen.

Goede isolatie van cruciaal belang

Er bestaan verschillende mogelijkheden om tocht in je kozijnen te voorkomen. Het meest belangrijke is een goede isolatie. Hoe beter de isolatie wordt gedaan, des te minder vocht er zich een weg naar binnen kan dringen. Dit wil evenwel niet zeggen dat het verstandig is om je volledige woning dicht te timmeren, in tegendeel. Een goede ventilatie is namelijk minstens even belangrijk als een doorgedreven isolatie.

Gebruik van isolatiefolie en tochtstrips

Wanneer je last hebt van tocht in je kozijnen hoef je er niet meteen voor te kiezen om een grote investering te doen in nieuwe beglazing. Het kan namelijk ook een oplossing zijn om gebruik te maken van isolatiefolie. Deze bijzondere folie heeft als doel om te voorkomen dat warmte verloren gaat. Isolatiefolie is tegenwoordig op de markt verkrijgbaar in tal van verschillende vormen. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld luchtkussenfolie en foam. Een tweede punt waar je rekening mee kan houden om de tocht in kozijnen te verminderen is gebruikmaken van zogenaamde tochtstrips. Deze strips kunnen gewoon worden aangebracht op de plaatsen waar er zich kieren bevinden. Tochtstrips worden zeer vaak toegepast onder deuren, maar ook bij kozijnen. Zo zorg je er voor dat er aanzienlijke hoeveelheid energie kan worden bespaard omdat warmte zich veel minder eenvoudig een weg naar buiten kan banen.

Gebruikmaken van voorzetramen?

Wanneer er sprake is van tocht in je kozijnen die er voor zorgt dat het leefklimaat in huis op negatieve wijze wordt beïnvloed kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van voorzetramen. Deze ramen vormen als het ware een extra hindernis voor tocht of koude die je woning wenst binnen te dringen. Ze zorgt bijgevolg voor een betere isolatie en dat zonder dat je rekening dient te houden met bijvoorbeeld het aanpassen van je bestaande kozijnen. Bovendien is kiezen voor voorzetramen ook nog eens voordeliger dan het laten vervangen van de bestaande beglazing in je kozijnen.

Video tochtproblemen oplossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Lees ook:

Stappenplan kozijnen plaatsen

De kozijnen van iedere woning moeten eens in de zoveel tijd vervangen

Stappenplan kunststof kozijnen kopen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je kozijnen te

Hoe belangrijk zijn ventilatieroosters?

Het ventileren van je huis is een belangrijke zaak. Niet goed ventileren