Beste kunststof kozijnen

Beste kunststof kozijnenBijzonder veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om in hun woning gebruik te maken van kunststof kozijnen en ze weten waarom. Aan het gebruik van dit type kozijnen zijn immers meerdere zeer interessante voordelen verbonden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de levensduur van gemiddeld 50 jaar evenals het feit dat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen in principe in iedere woning tot hun recht komen. Wil jij ook investeren in kunststof kozijnen, maar wil je er echt zeker van zijn dat je kiest voor de beste exemplaren die op de markt terug te vinden zijn? Lees dan snel verder en ontdek hoe de beste kunststof kozijnen te vinden en hoeveel je daarvoor precies dient te betalen.

→ Direct weten wat kwaliteit kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

De kostprijs van de beste kunststof kozijnen

Er is de nodige discussie over, over welke kunststof kozijnen nu daadwerkelijk de beste zijn. Zijn het de kozijnen waar de hoogste kostprijs aan verbonden is of zijn het de kozijnen die over een zo optimaal mogelijke levensduur beschikken? Of misschien zijn het wel de kunststof kozijnen die de hoogste isolatiewaarde hebben? Zoals je kan zien kunnen we verschillende kunststof kozijnen omschrijven als de beste waardoor iedereen eigenlijk voor zichzelf dient uit te maken welke eigenschappen hij of zij het belangrijkst vindt. In ieder geval zetten we eerst even het verschil in prijs tussen de verschillende kunststof kozijnen op de markt voor jou op een rijtje:

Type kunststof kozijnen Gemiddelde kostprijs
Goedkoopste Ongeveer 700 euro per vierkante meter
Gemiddelde Ongeveer 750 euro per vierkante meter
Duurste Tussen de 800 & 850 euro per vierkante meter

De beste kozijnen op een rij (per merk)

Hieronder vind je een overzicht van de best gewaardeerde kozijnen. Wil je weten welke merken er nog meer zijn? Ga dan naar de pagina: kozijnen merken.

Kunststof kozijnen met optimale levensduur

Gemiddelde is de levensduur van kunststof kozijnen gelegen rond de 50 jaar. Er zijn echter ook uitschieters. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om kunststof kozijnen met een optimale kwaliteit te kopen is het mogelijk dat de levensduur wordt verlengd tot 60 of soms zelfs 70 jaar. Op deze manier komen kunststof kozijnen bijzonder dicht tegen de houten varianten aan te liggen. Je dient er wel rekening mee te houden dat het mogelijk is dat de kunststof kozijnen door de jaren heen enigszins worden aangetast door de tand des tijds. Dit gaat ten koste van de uitstraling waar ze over beschikken, maar zorgt er niet meteen voor dat ze vervangen dienen te worden. Door een goed en vooral tijdig onderhoud toe te passen kan je dan ook gedurende een zeer groot aantal jaren genieten van de best mogelijke uitstraling voor jouw kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen met de beste isolatiewaarde

Voor veel mensen is het duidelijk, de beste kunststof kozijnen zijn die kozijnen die over de laagste isolatiewaarde beschikken. Daar valt uiteraard wel iets voor te zeggen. Standaard wordt er gedacht dat kunststof kozijnen over een degelijke isolerende waarde beschikken van gemiddeld 2,4. Vandaag de dag zien we echter dat ook reeds kunststof kozijnen op de markt zijn terug te vinden met een gemiddelde isolatiewaarde van 1,8 of zelfs 1,4. Het spreekt voor zich dat deze kozijnen iets duurder zijn, maar ze zorgen dan wel in combinatie met hoogrendementsglas voor een optimale besparing op je energiefactuur. Wanneer voor jou de energiebesparing je absolute nummer één prioriteit is, is het dan ook beslist interessant om te kiezen voor die kunststof kozijnen die over de meest optimale isolatiewaarde beschikken.

Kunststof kozijnen vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk investeert in de best mogelijke kunststof kozijnen is het altijd belangrijk om een goede vergelijking uit te voeren. Veel mensen die willen investeren in kozijnen van kunststof denken dat een vergelijking uitsluitend is bedoeld om de voordeligste prijs te kunnen verkrijgen. Uiteraard is dit een niet onbelangrijk onderdeel van een vergelijking, maar er is meer.

Door een dergelijke vergelijking uit te voeren is het namelijk ook mogelijk voor jou als potentiële klant om een goed beeld te krijgen van bijvoorbeeld de isolatiewaarde van de verschillende kozijnen evenals de kwaliteit van de materialen. Alleen door te beschikken over alle gegevens met betrekking tot de kunststof kozijnen die je wenst te kopen is het mogelijk om met zekerheid te stellen dat ze wel degelijk over de meest optimale kwaliteit beschikken.

Interessante bespaartips

De beste kunststof kozijnen kopen zal je altijd meer kosten dan wanneer je er voor kiest om gewone, standaard kunststof kozijnen te bestellen die misschien over een iets mindere kwaliteit beschikken. Toch hoeft het verschil niet altijd torenhoog te zijn, in tegendeel. Wij zetten graag voor jou enkele interessante bespaartips op een rijtje die er voor kunnen zorgen dat het prijskaartje van jouw kunststof kozijnen toch heel wat wordt gedrukt.

  • Kies voor een vakman uit de buurt. Het bestellen van kunststof kozijnen is één ding, maar ze moeten uiteraard ook nog worden geplaatst. Deze plaatsing gebeurt door een ervaren vakman die bij voorkeur zo dicht mogelijk bij jou in de buurt is gevestigd. Waarom? Zeer eenvoudig. De vakman die jouw kunststof kozijnen moet plaatsen zal altijd bepaalde voorrijkosten in rekening brengen. Deze voorrijkosten kunnen aanzienlijk gedrukt of zelfs helemaal voorkomen worden door te kiezen voor een vakman uit jouw directe omgeving.
  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen. Een bijzonder interessante tip om te besparen waar we je van kunnen voorzien heeft betrekking tot zelf de handen uit de mouwen steken. Niemand verwacht dat je die kozijnen volledig zelf gaat plaatsen, maar de vakman een beetje helpen en er op z’n minst voor zorgen dat alle obstakels uit de weg zijn kan al een behoorlijk stukje helpen. Door rekening te houden met deze bespaartip kan er dan ook zeker en vast een extra besparing worden gerealiseerd.
  • Vraag subsidies aan voor de beglazing. Wanneer je er voor kiest om de beste kunststof kozijnen te kopen zal je als vanzelfsprekend ook willen beschikken over de meest optimale beglazing. Dat is perfect mogelijk. Door te investeren in hoogrendementsglas dien je dan wel rekening te houden met een iets hoger gelegen aankoopprijs, daar staat tegenover dat je een zeer aantrekkelijke besparing kan realiseren op je energiefactuur. Zo zal je op termijn altijd voordeliger uit zijn en bovendien kunnen er ook nog eens subsidies worden aangevraagd voor hoogrendementsglas. Zo sla je twee vliegen in één klap!

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …