Wij scoren een 9!    

→  690+ Google-reviews

Bijzondere vormen kunststof kozijnen

Bijzondere vormen kunststof kozijnenHet bestellen van nieuwe kunststof kozijnen is niet in alle gevallen recht door zee. Het is makkelijk om je kozijnen te vinden als ze standaardafmetingen hebben, maar wat als dit niet het geval is? Sommige kozijnen zijn rond, halfrond, driehoekig, schuin of gebogen. Hier lees je over dit soort kunststof kozijnen, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten van kunststof kozijnen met bijzondere vormen

Het is erg moeilijk om de kosten te geven van kunststof kozijnen die niet standaard zijn. Vrijwel alle leveranciers doen dit op basis van een offerteaanvraag. Je komt dan bij de afdeling voor op maat gemaakte ramen en hier zal je aanzienlijk extra voor betalen, omdat deze niet standaard in de fabriek liggen. Om deze reden zal de levertijd ook langer zijn. Wil je de precieze prijs weten voor jouw raam? Begin dan met het aanvragen van offertes.

Waarom kunststof?

Kunststof als materiaal is erg geschikt voor kozijnen met bijzondere vormen. Het is niet zoals hout, dat moeilijk in vorm te krijgen is. Ook zal de prijs goedkoper uitvallen dan het geval is bij andere materialen. Daarnaast heeft kunststof als voordeel dat het uitstekend isoleert, dus in combinatie met hoogrendementsglas zal je je isolatiewaarde verbeteren en besparen op de stookkosten. Kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig, gaat tot 50 jaar mee en is gemaakt van gerecycled materiaal dat zelf ook weer tot 10 keer gerecycled kan worden.

De uitstraling van kunststof

Je vindt ramen met afwijkende vormen vaak in oudere huizen of huizen van speciaal ontwerp. Deze vragen soms om materialen, zoals hout, om de eenheid te bewaren. Het is echter niet uitgesloten om hier ook kunststof voor te gebruiken. Je kunt het namelijk krijgen in vele uitvoeringen. Met een houtlook is het nauwelijks van echt hout te onderscheiden, maar heb je wel alle voordelen van kunststof in huis. Ook is het mogelijk met een metallic look het uiterlijk van aluminium na te bootsen, maar zal je aanzienlijk minder betalen voor de productie van het raam. Door roeden te laten toevoegen geef je het raam een nog authentieker uiterlijk voor een fractie van de prijs van andere materialen.

Kosten besparen

Ook in kunststof vorm, zullen ramen die afwijken van de standaardafmetingen prijzig zijn. Dit is wel een investering die je moet maken en dit kan aardig oplopen vooral als je meerdere ramen nodig hebt. Hier vind je een aantal tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Kies een regionale leverancier: hoe dichterbij hoe beter. Zo bespaar je op de voorrij- en de transportkosten en kun je er makkelijk langs om te kijken in de showroom of om te horen hoe het met je bestelling is.
  • Kies hoogrendementsglas: om niet te besparen op het glassoort, bespaar je juist op de stookkosten. Als je meerdere ramen laat vervangen door beter isolerende kunststof ramen, kun je deze kosten er snel weer uit hebben en geniet je van een beter klimaat in huis.
  • Doe het zelf: als je handig bent kun je de kozijnen zelf installeren. Al zal dit met vreemde vormen waarschijnlijk niet zo voor de hand liggend zijn als bij kozijnen met standaardafmetingen. Maar heb je het gereedschap en genoeg doe-het-zelf ervaring, dan is dit zeker goed te doen.

Begin hier met het vergelijken van offertes

Wil je kunststof kozijnen bestellen die een bijzondere vorm hebben, maar zonder verplichtingen weten hoeveel je hiervoor betaalt? Gebruik dan onze vergelijkingstool. Je vult in een paar minuten je gegevens in, en de tool zal je voorzien van een aantal offertes specifiek voor jouw situatie. Je kunt deze vergelijken op punten die jij belangrijk vindt en erop ingaan als er een aanbod tussen zit wat je interesseert. Zo kun je alle opties bekijken en tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs