Kunststof kozijnen calculator

Kunststof kozijnen calculatorKunststof kozijnen hebben vele voordelen. Zo hebben ze nauwelijks onderhoud nodig en hoef je ze dus nooit te schilderen. Ook isoleren ze uitstekend, vooral in combinatie met hoogrendementsglas. Kunststof kan erg lang meegaan, is sterk en werkt zowel brandvertragend als inbraakwerend. Wil jij ook kunststof kozijnen gaan aanschaffen? Dan kun je hier lezen hoeveel je betaalt voor nieuwe kozijnen, hoe je dit het beste kunt voorbereiden en hoe je op de kosten kunt besparen.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten van kunststof kozijnen

Kies je voor kunststof, dan is dit meteen ook de goedkoopste optie. Nieuwe kunststof kozijnen zijn niet duur en ook niet heel moeilijk zelf te installeren. Toch kiezen veel mensen om dit te laten doen, omdat het simpelweg goed moet gebeuren. De tabel die volgt zet de kosten uiteen voor kunststof kozijnen, inclusief installatie, BTW en arbeidskosten.

 

Soort raam Minimum- en maximumprijs voor standaardafmetingen
Vast raam €70 – €730
Draai/kiepraam €330 – €760
Valraam €200 – €720

 

Kies de ramen

Als je weet welke soort ramen je wilt (laten) installeren, dan kun je beginnen met het bestellen. Dit doe je meestal met een calculator. Eerst vul je de afmetingen in van het kozijn en daarna kies je uit eventuele extra’s. Daarmee kun je de kleur bepalen en het soort glas. Vaak kun je kiezen uit meerdere kleuren en motieven. En het glas gaat van dubbel glas tot triple glas en van mat glas tot geen glas. Je kunt vaak ook bepalen welke kant je wilt dat het raam open gaat, of je een ventilatierooster of een hor erbij wilt bestellen en wat voor kruk je wilt. Heb je dit allemaal ingevuld, dan komt de eindprijs in beeld en kun je als je hiermee akkoord gaat beginnen met bestellen.

Begin je planning met offertes

Als je de ramen besteld hebt kun je de installatie ervan gaan organiseren. De enige manier waarop je goed kan plannen is door alle opties te bekijken. En dit doe je door het opvragen van offertes. Je zal dan simpelweg alle monteurs in de omgeving af moeten gaan en vragen om een prijsopgaaf. Dit is saai en tijdrovend werk, maar wel erg lucratief, omdat je alleen zo de juiste prijs/kwaliteit verhouding kunt vinden voor jouw wensen.

Houd de kosten voor jouw nieuwe kozijnen beperkt

Het is dus makkelijk om allerlei extra opties toe te voegen, maar daarmee zal de prijs ook omhooggaan. Hier vind je een aantal tips waarmee je ze in bedwang kunt houden.

  • Kies een plaatselijke monteur: hiermee bespaar je op de voorrijkosten, steun je de plaatselijke economie en heb je alle nodige regionale kennis en contacten bij de hand.
  • Goed onderhoud: als je de kozijnen eenmaal hebt kun je ze jaarlijks afstellen en smeren voor een langere levensduur en om defecten te voorkomen. Ook is het belangrijk dat je ze schoonhoudt zodat vuil en stof zich niet in de scharnieren kan ophopen.
  • Neem isolatieglas: dit is op korte termijn een investering, maar op de lange termijn een besparing omdat je minder zal hoeven stoken om de ruimtes op temperatuur te houden.

 

Laat ons je helpen met het plannen

Wij kunnen je een boel tijd en moeite besparen als je gebruik maakt van onze vergelijkingstool bij het verzamelen van de offertes. In plaats van alle monteurs zelf af te gaan, kun je ook één keer je gegevens invullen zodat de tool dit voor je kunt doen. Je verplicht jezelf nergens toe, het is volledig gratis en het invullen kost maar een paar minuten. Binnen een korte tijd kun je een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken en zo tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …