Houten kozijnen

Houten kozijnenWaarom kiezen mensen voor houten kozijnen? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Waarom zou je voor hout kiezen i.p.v. kunststof? Op deze pagina lees je daar meer over.

Waarom een kozijn van hout?

Als je voor houten kozijnen gaat kiezen dan moet je wel weten dat je de kozijnen moet onderhouden, je moet ze namelijk schilderen en lakken. Het voordeel hiervan is wel dat je ze een andere kleur kunt geven en bijvoorbeeld ieder jaar hiermee aan de slag kunt gaan. Als je dat leuk vindt om te doen, dan kun je de kozijnen overal laten plaatsen en zelf onderhouden. De houten kozijnen geven je een groot aantal voordelen, ze zijn van zichzelf uit al isolerend, dit geldt tegenwoordig echter ook voor kunststof kozijnen. Als er inbraakschade is dan zijn houten kozijnen vaak nog goed te herstellen. De uitstraling kan niet worden vergeleken met andere soorten kozijnen, houten kozijnen geven een natuurlijk effect. Het onderhoud dat je hebt bij deze kozijnen moet wel uit worden gevoerd en bij worden gehouden. Het kost niet altijd heel veel tijd en het is eenvoudig uit te voeren. Je moet deze kozijnen namelijk schilderen en je kunt dus wanneer je een andere kleur wil zelf kiezen welke dat gaat worden. Als je schade hebt, dan kan deze vaak op worden gelost met houtvulmiddelen, maar dat geldt overigens niet voor grote schade.

Waar je op moet letten

Zie je de houten kozijnen als voordelen? Dan kan die keuze gemaakt worden. Het heeft echter ook een aantal nadelen en dat is dat hout kan gaan rotten. Daarnaast moet je regelmatig onderhoud uitvoeren om het netjes te houden en kozijnen van hout kunnen kromtrekken. Dit valt niet onder de garantie en het kan leiden tot vervelende situaties. Maar als je schilderen niet erg vindt, dan kun je voor de houten kozijnen kiezen en ieder jaar als je dat leuk vindt het kozijn een nieuwe kleur geven. Het is dan net of je ieder jaar een nieuwe woning hebt, meteen een andere uitstraling.

Houten kozijnen kopen?

Wil je houten kozijnen kopen? Ga dan naar onze gespecialiseerde website en vergelijk tot wel 6 houten kozijnspecialisten: houtenkozijn.net.

 

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs