Wij scoren een 9!    

→  690+ Google-reviews

Kosten zelf kozijnen plaatsen

Kosten zelf kozijnen plaatsenMensen zijn bij het uitvoeren van verbouwingen steeds vaker op zoek naar een mogelijkheid om extra te besparen. Dat kan, bijvoorbeeld door de aangekochte kunststof kozijnen zelf te plaatsen. Door het zelf plaatsen van de kozijnen zorg je er namelijk voor dat het uurtarief van een gespecialiseerd bedrijf kan worden uitgespaard. Deze maakt een niet onaanzienlijk deel uit van de totale kostprijs van kunststof ramen waardoor ze zelf plaatsen een aanzienlijke besparing kan realiseren. Ben je ook van plan om te investeren in de aankoop van kunststof kozijnen en wil je graag een idee hebben van de kosten waar je dan precies rekening mee dient te houden? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:
→ Wat kost uitbesteden? Zijn de kosten echt zoveel duurder? Vul hier het formulier in, ontvang offertes en ontdek het zelf!

Hoeveel kost een kunststof kozijn?

kosten kozijnenDe populariteit van kunststof kozijnen is niet enkel en alleen gekomen door het feit dat ze zeer eenvoudig te onderhouden zijn. Een ander uitermate belangrijk voordeel van kunststof kozijnen gaat immers schuil in het feit dat ze zeer voordelig zijn. Wanneer je er voor kiest om een kunststof kozijn aan te kopen met bijvoorbeeld als afmetingen 60 x 60 centimeter, dan zal je zien dat deze veel voordeliger is in vergelijking met kozijnen van bijvoorbeeld aluminium of hout. We bewijzen dit graag aan de hand van onderstaande tabel:

Kunststof kozijn 60 x 60 centimeter Ongeveer 130 euro
Houten kozijn 60 x 60 centimeter Ongeveer 145 euro
Aluminium kozijn 60 x 60 centimeter Ongeveer 160 euro

Daar waar het kunststof kozijn duidelijk het goedkoopst is, is het kozijn bestaande uit aluminium opmerkelijk duurder. Hoe dan ook, voor de aankoop van het kozijn op zich beschik je nu alvast over een goede indicatie.

Kosten voor het montagemateriaal

Wanneer je voor het monteren van een kunststof kozijn een beroep doet op een professioneel bedrijf zal deze standaard al het nodige montagemateriaal voor handen hebben. In jouw geval zal dat echter waarschijnlijk niet zo zijn. Heb je het materiaal niet zomaar bij de hand en dien je er bijvoorbeeld nog extra aan te kopen, dan dien je rekening te houden met een extra prijskaartje. Let ook op voor zaken waar je op het eerste zicht misschien niet aan denkt. Soms kan voor het plaatsen van kunststof kozijnen bijvoorbeeld een steiger nodig zijn. Voor de huur er van ben je al snel zo’n 5 euro per dag kwijt.

Het type raam

Het totale kostenplaatje voor het plaatsen van een kunststof kozijn in je huis is niet alleen afhankelijk van het kozijn op zich, maar ook van bijvoorbeeld de raamsoort waar gebruik van wordt gemaakt. Een vast raam dat beschikt over een afmeting van 60 x 60 centimeter kan je bijvoorbeeld reeds kopen tegen een prijs van zo’n 110 à 160 euro. Voor een valraam betaal je dan weer zo’n 170 à 270 euro en een draai-kiepraam is het duurst met een prijskaartje tussen de 200 en 285 euro. Deze prijzen zijn op basis van HR++ glas en zijn inclusief BTW. HR++ glas beschikt over een veel meer doorgedreven isolatie in vergelijking met enkel glas waardoor het warmteverlies in je woning zeer aanzienlijk kan worden teruggeschroefd.

Uitbesteden als alternatief

Ben je niet zo handig laat de plaatsing van de kozijnen dan over aan een specialist. Hij weet exact wat er moet gebeuren en doet dat dan ook op een proffesionele manier. Via onze website kun je gemakkelijk in contact komen met meerdere vakmannen bij jou uit de regio. Klik op de button hieronder en ontvang vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox. Begin met vergelijken en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Vergelijk gratis tot 4 offertes

Gratis voorstellen krijgen van installateurs om te vergelijken. Wie wil dat nu niet? Bespaar snel tot wel 30% op de totale kosten!

Blijf up to date

Nieuwste blogs