Kunststof kozijnen kopen zakelijk prijzen

Kunststof is een materiaal dat steeds meer in opmars is, zowel op de zakelijke- als op de particuliere markt. Dat komt doordat het niet duur is, maar erg veelzijdig. Je kunt kunststof kozijnen in verscheidene uitvoeringen vinden en het plasticachtige uiterlijk van kunststof in het verleden is verdwenen. Kunststof gaat met de tijd mee, geeft je kozijnen die je nauwelijks hoeft te onderhouden, die duurzaam zijn, die je zeker 50 jaar kunt gebruiken en die erg goed isoleren. En dat voor een prijs die vergelijkbaar is met de prijs van hout. Het is dan ook niet verbazend dat ook op de zakelijke markt steeds meer voor kunststof kozijnen wordt gekozen. En veel leveranciers bieden goede prijzen aan bijvoorbeeld voor aannemers, ZZP’ers, Woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren. Iedereen die staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel komt in aanmerking voor korting.

De kosten

De prijs die je als zakelijke klant betaalt voor je kunststof kozijnen kun je alleen opvragen door verschillende leveranciers te benaderen. Je zal dan een offerte ontvangen waar alle kosten in worden uitgelegd. Ook zal je met een adviseur gaan praten over wat je wensen zijn. We kunnen dan ook hier de prijs die je betaalt voor jouw zakelijke kozijnen niet geven. Deze is te veel afhankelijk van je situatie, maar ook van de omvang van je project, van de leverancier die je kiest, van het montagebedrijf, van het type kozijnen dat je uitkiest en ook van de extra opties waarvan je eventueel gebruik wilt maken (zonwering, ventilatie, insectenhor, glassoort etc.).

Soort kunststof kozijnen Prijs
Kunststof kozijnen voor zakelijke klanten Alleen op te vragen middels een offerte
  • De goedkoopste optie: als zakelijke klant krijg je waarschijnlijk al korting op je kozijnen. Ook is zelf monteren geen optie. De goedkoopste optie is dan de kaalste optie en dat betekent het laten installeren van een aantal vaste ramen die niet open kunnen met een standaard isolatieglas en verder geen extra’s. Vaste ramen zijn het goedkoopste en ook het veiligste. Kantoren hebben vaak airconditioning of ventilatie dus mogen de ramen ook niet open. Vaste ramen kunnen dus in vele zakelijke gevallen de beste (en dus goedkoopste) optie zijn.
  • Gemiddelde prijzen: wil je aan je vaste ramen ook een aantal ramen toevoegen die open kunnen, zoals een kiepraam of een draai-kiepraam, dan zal de prijs stijgen. Ook als je een deur wilt laten plaatsen gaat de prijs omhoog. Dit is ook logisch, deze ramen hebben een ingewikkeld mechanisme en moeten worden voorzien van een goed inbraakveilig slot. Hier betaal je extra voor.
  • De duurste optie: hoe groter de opdracht, hoe meer je betaalt. De gemiddelde prijs per vierkante meter zal echter wel naar beneden gaan als je een grote opdracht aan kunt bieden, omdat de leverancier effectiever te werk kan gaan. Ook de montage zal dan gemiddeld goedkoper zijn. Als je echter een woningbouwvereniging bent die bezig is met een renovatie, dan zal je waarschijnlijk ook ventilatieroosters willen plaatsen, dan kies je voor goed isolatieglas en eventueel ook andere extra opties. Hiervoor betaal je het meeste.

De prijsopbouw

Over het algemeen kun je bij een leverancier van kunststof kozijnen alles regelen, dus de materialen, de montage en de nazorg. Over het algemeen geldt dat 45 procent van de totaalkosten wordt ingenomen door de arbeidskosten, 50 procent voor de materialen (de kozijnen zelf) en 5 procent voor de voorrijkosten. Op de zakelijke markt kan deze verdeling iets verschillen. Het zou kunnen zijn dat je zelf een installatiebedrijf kunt vinden die de kozijnen goedkoper installeert, maar hiervoor zal je uitgebreid marktonderzoek moeten uitvoeren.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je zakelijke kozijnen zal je een aantal keuzes moeten maken die direct invloed hebben op de eindprijs.

  • De montage: laat je de montage doen door de leverancier van de kozijnen of door een extern bedrijf? Je aannemer zal je hier goed over kunnen adviseren.
  • Het soort ramen: heb je vaste ramen nodig of ramen die ook open kunnen. In welke stijl, kleur en uitvoering wil je de kozijnen laten ontwerpen? Welk glassoort heb je nodig (hoogrendementsglas, inbraakwerend glas, zonwerend glas etc.) en wil je ook extra mogelijkheden toevoegen aan de ramen? Het antwoord op deze vragen kan de prijs direct doen stijgen.
  • De leverancier: de prijzen per leverancier kunnen ook verschillen, vooral wanneer het de zakelijke markt betreft. Bij sommige leveranciers krijg je interessante extra’s als je kunt aantonen dat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij andere niet.

Vergelijk offertes

Een goede vergelijking van leveranciers is dus essentieel als je ervoor wilt zorgen dat je de beste prijs ontvangt. Gebruik daarom hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool en ontvang in korte tijd een aantal offertes van leveranciers uit jouw omgeving. Dit is ook mogelijk voor de zakelijke markt. Als je deze bij je eigen onderzoek voegt krijg je het beste beeld van wat de markt jou te bieden heeft.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …