Kunststof kozijnen met HR glas kosten

Kunststof kozijnen met HR glas kostenDe meeste kunststof kozijnen worden standaard uitgerust met hoogrendementsglas. Tenzij jij anders aangeeft krijg je vaak al HR++ glas aangeleverd. Dit is niet vreemd, want kunststof kozijnen hebben een uitstekende isolerende werking, net als HR++ glas. Kies je bijvoorbeeld dubbel glas, dan zou je de isolerende werking van de kozijnen voor een gedeelte te niet doen. Hier lees je over hoogrendementsglas, de kosten ervan en hoe je geld kunt besparen op je nieuwe kunststof kozijnen.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De isolatiewaardes

De isolatiewaarde van een materiaal wordt meestal uitgedrukt in de U-waarde. Deze geeft weer hoeveel warmte een oppervlak in een woning verliest. De gemiddelde isolatiewaarde van kunststof ligt rond de 1,5. Ter vergelijking heeft dubbel glas een U-waarde van 2,7. Hoe lager de waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe comfortabeler het klimaat wordt in huis. HR++ glas, het standaard glas voor kunststof kozijnen, heeft een isolatiewaarde van 1,2. Het is dus erg verstandig om je kunststof kozijnen uit te laten rusten met hoogrendementsglas, zodat je niet onnodig warmte verliest. Daarnaast bespaar je zo optimaal op je stookkosten.

De kosten

HR++ glas in je kunststof kozijnen kost niet veel meer dan dubbel glas en kan dus een groot verschil betekenen op je energierekening. De volgende tabel geeft de kosten weer, inclusief BTW, maar exclusief de installatie.

 

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

 

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas kun je vinden met dubbele of triple beglazing. Het glas wordt aan een of meerdere zijden bedekt met een dun laagje metaal, waardoor de warmte wordt teruggekaatst. Ook is het mogelijk dat de spouw tussen de twee glasplaten wordt gevuld met een edelgas. Dit zorgt voor een nog betere isolatie. Triple glas, of HR+++, heeft de beste isolatiewaarde, maar dit is alleen het geld waard als je een energiebesparende woning hebt. Voor gewone woningen is HR++ glas meer dan genoeg.

Bespaar op de kosten

Het glas is een kostenpost waar je beter niet op kan besparen, maar er zijn wel andere manieren waarop je de kosten voor je nieuwe kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Subsidies: als je al je ramen laat vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen met hoogrendementsglas, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een plaatselijke subsidie. Vaak hebben gemeentes hier geld voor beschikbaar. Laat je naast het nieuwe glas nog een energiebesparende maatregel aanleggen, bekijk dan je opties voor de landelijke subsidie energiebesparing eigen woning.
  • Onderhoud: door je kozijnen jaarlijks te smeren, af te stellen en te behandelen met een kunststofwas, kun je de levensduur verlengen en defecten voorkomen.
  • Doe het zelf: het installeren van je nieuwe kunststof kozijnen kun je als je een beetje handig bent prima zelf. Vaak geven leveranciers een duidelijke omschrijving van hoe je dit het beste kunt doen. Je bespaart hier de arbeidskosten mee en deze zijn vaak 50 procent van de totaalrekening.

Zie ook: glaszetter prijzen.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Door onze vergelijkingstool te gebruiken kun je zonder jezelf ergens toe te verplichten snel en makkelijk aan een aantal offertes komen van leveranciers uit jouw regio. De beste manier om een klus voor te bereiden is door onderzoek te doen naar wat voor jou de opties precies zijn. Onze tool kun je daarbij helpen en je een boel moeite besparen. Je vult simpelweg je postcode en een omschrijving van je klus in en de tool kun je binnen een korte tijd voorzien van de informatie die je nodig hebt. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken wat betreft je nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!