Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 08 apr 2016

Voormalig eigenaar (48 jaar) van een kozijnbedrijf uit Gasselternijveen heeft taakstraf gekregen van zo’n 120 uur. De reden: faillissementsfraude en valsheid in geschrift.

2006

In het jaar 2006 zat de man al in zwaar met zijn bedrijf in Borger. Eerder was hij al failliet verklaard met een andere kozijnenhandel. Hij wilde een tweede faillissement voorkomen en wilde het bedrijf verkopen aan iemand die flink zou willen investeren.

Een Roemeen

Het bedrijf werd in 2006 aan een Roemeen verkocht voor een bedrag van 1 euro. De investeringen bleven uit en het bedrijf ging in oktober 2006 failliet. Opmerkelijk was dat de eigenaar spoorloos was en de bedrijfsauto had meegenomen.

Vier jaar later deed de curator aangifte tegen de tegen hem en de toenmalige bedrijfsleider. De rechtbank heeft verklaard dat het bedrijf bewust aan een katvanger is verkocht om onder het faillissement uit te komen. Bedrijfsadministratie werd opzettelijk achter gehouden voor de curator en zo werden schuldeisers benadeeld.

Voormalig bedrijfsleider

De voormalig bedrijfsleider kreeg een taakstraf van zo’n 20 uur. Volgens de rechtbank had hij geen aandeel in de faillissementsfraude die door de eigenaar van het bedrijf werd gepleegd. De eigenaar werd wel door de voormalig bedrijfsleider geholpen om een brief aan de curator te vervalsen. Ze schreven uit naam van iemand anders.

Op dit moment hebben beide mannen al een nieuw kozijnbedrijf.

 


Laatste nieuws

Blunder van een burgemeester: kozijnen vervangen zonder vergunning

maart 25, 2024

Het begon als een gewone renovatie, maar eindigde in een storm van

Stappenplan voor het oplossen van lekkage bij kunststof kozijnen

maart 8, 2024

Heeft u wel eens gemerkt dat er water langs uw kunststof kozijnen

Kunststof vs. Aluminium Kozijnen: Welke is het Beste voor Bedrijven?

februari 15, 2024

Bij het bouwen of renoveren van bedrijfspanden is het kiezen van de