Politiekeurmerk kunststof kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen kun je doen om een aantal redenen. Misschien hebben je houten kozijnen hun levensduur bereikt en is vervangen goedkoper dan renoveren. Ook kun je kiezen je kozijnen te vervangen als je je woning beter wilt isoleren of beter wilt beveiligen. Kunststof is een sterk materiaal en veel beter inbraakbestendig als hout. Toch wil je natuurlijk een soort van garantie dat jouw nieuwe kozijnen ongewenste bezoekers netjes in de kou laten staan. Dit kun je controleren door te kijken naar bepaalde veiligheidskeurmerken op de sloten en op het kozijn zelf. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is hier één van.

Wat is een keurmerk?

Een keurmerk is een certificatie die wordt uitgegeven door een onafhankelijke stichting of instantie. Deze testen een product of bedrijf op bepaalde eisen die door de instantie zelf worden bepaald. Als het product of het bedrijf aan deze eisen voldoet krijgen ze een certificaat waarmee ze officieel het keurmerk mogen voeren. Bij producten moet je dan denken aan eisen wat betreft veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid, isolatiewaarde of levensduur. Bedrijven worden onder andere getest op betrouwbaarheid, vakmanschap, financiële gezondheid, kwalitatieve processen en klantvriendelijkheid. Nadat ze het keurmerk hebben ontvangen worden ze hier nog regelmatig op gecontroleerd, zodat deze niet verzwakken. Voor consumenten is een keurmerk dus een garantie van verscheidene belangrijke kenmerken van het bedrijf of product. Deze zou je anders, als consument en waarschijnlijk als leek, nooit zelf kunnen vaststellen.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Op kunststof kozijnen kun je een aantal keurmerken vinden waarmee je bijvoorbeeld een garantie krijgt dat het kozijn voldoet aan de eisen die de overheid in het Bouwbesluit stelt aan producten in de bouw of dat het kozijn aan belangrijke kwaliteitseisen voldoet. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is iets anders dan andere keurmerken, want deze wordt gegeven over je gehele woning en niet alleen over het kozijn zelf. Door bijvoorbeeld het plaatsen van rookmelders, verlichting of gecertificeerd hang- en sluitwerk kun je jouw huis door de politie een score laten geven tussen de 1 en de 100. Als jouw score 85 is dan betekent het dat de kans op inbraak met 85 procent wordt afgenomen. Plaats je hier kunststof kozijnen bij die dit keurmerk ook hebben ontvangen dan zal je score ten opzichte van de situatie ervoor verbeteren.

De eisen van het keurmerk

Om het keurmerk te kunnen ontvangen moet je woning aan een aantal basiseisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat het gecertificeerd hang- en sluitwerk bevat op alle ramen, lichtkoepels en deuren die gemakkelijk bereikbaar zijn. Er moet verlichting zijn aangebracht bij de deuren en het moet mogelijk zijn vanuit de hal te zien wie er voor de deur staat. Als laatste moet je woning rookmelders bevatten op elke etage en geïnstalleerd op de juiste plek. Voldoe je aan deze eisen, dan kun je het Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen en zal er iemand langskomen om je woning te testen.

Waarom is dit belangrijk?

Een Politiekeurmerk met een goede score is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste is er natuurlijk je eigen gemoedsrust en weet je zo dat de politie, een belangrijke instantie met kennis van zaken, naar je woning heeft gekeken en deze veilig heeft bevonden. Daarnaast zal een inbreker die een sticker of certificaat met dit keurmerk ziet ook al snel verder lopen. Ook kun je korting krijgen op je inboedelverzekering als je je certificaat kunt laten zien en je zal je woning gemakkelijker kunnen verkopen.

Andere veiligheidskeurmerken voor kunststof kozijnen

Naast het Politiekeurmerk Veilig Wonen kun je ook nog kijken naar het keurmerk van de sloten die zich op je kozijnen bevinden. Hiervoor is het SKG-keurmerk een goede indicatie van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit keurmerk wordt voorzien van een aantal sterren. Als het hang- en sluitwerk 1 ster heeft gekregen dan is deze standaard inbraakwerend, wat inhoudt dat de vergrendeling moet worden vergezeld door een andere beveiliging. Heeft het slot 2 sterren ontvangen, dan is deze zwaar inbraakwerend verklaard waardoor deze veilig zijn als ze zelfstandig worden toegepast. Tegenwoordig moet al het hang- en sluitwerk op de markt wettelijk minstens een SKG klasse 2 keurmerk hebben ontvangen. Inbraak wordt dan minstens met drie minuten vertraagd. Heeft het slot tenslotte drie sterren gehad, dan is deze extra zwaar inbraakwerend en kunnen ze een inbreker minstens 5 minuten vertragen. Hoe meer sterren er op het SKG-keurmerk zijn gegeven, hoe beter de score voor je Politiekeurmerk Veilig Wonen zal zijn.

Vergelijk offertes

Wil jij graag de veiligheid van je huis laten testen door de Politie en wil je hiervoor de beste en veiligste kozijnen vinden voor de laagste prijs? Onze vergelijkingstool kan je precies vertellen wat de kwalitatieve leveranciers van kozijnen in jouw omgeving je kunnen aanbieden. Door je gegevens in te vullen krijg je een overzichtelijke lijst van de mogelijkheden die je hebt en hoeveel je hiervoor betaalt. Zo vind je snel en gemakkelijk de beste prijs/kwaliteit garantie voor jouw nieuwe en inbraakveilige kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!