SKG-keurmerk kunststof kozijnen

Ramen en deuren vormen een zwakteplek in onze woning. Dit zijn plaatsen waar een inbreker gemakkelijker naar binnen kan komen. Om die reden zorgen we er dan ook altijd voor dat onze woning goed beveiligd is en dat inbrekers geen kans maken. Dit kun je doen door camera’s te plaatsen, door goede sloten aan te schaffen, door verlichting aan te brengen bij de voordeur of door je woning te voorzien van een alarmsysteem. Wanneer je je kozijnen wilt gaan vervangen, dan is veiligheid dus een belangrijk punt. Schaf je ramen aan die open kunnen, bijvoorbeeld, dan moeten deze voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk zodat je je net zo veilig zal voelen als voorheen. Als je hier een garantie voor wilt krijgen dan kun je het beste op zoek gaan naar het SKG-keurmerk.

Wat is het SKG-keurmerk?

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op duurzaamheid en sterkte. Dit kunnen sloten zijn die los worden verkocht, maar ook sloten die al op kozijnen of deuren worden gemonteerd. Als een product het keurmerk ontvangt, dan betekent dit dat deze voldoende inbraakwerend is verklaard. Het keurmerk wordt altijd voorzien van een aantal sterren die de mate van inbraakwerendheid van het slot aangeven. Het keurmerk is altijd duidelijk in zicht op het slot geplaatst zodat je zeker weet dat deze wel of niet aanwezig is. Het is voor een leek een erg makkelijke manier om bepaalde garanties te krijgen wat betreft de veiligheid van het kozijn dat je kiest. Koop je je kozijnen online en ben je dus niet in staat ze zelf te bekijken, dan zijn dit soort keurmerken ook een krachtige tool om toch zeker te weten dat je kwaliteit in huis haalt.

De classificaties

Sloten die het SKG-keurmerk hebben ontvangen kunnen worden ingedeeld in verschillende classificaties. Deze classificaties worden aangegeven met een aantal sterren en die vind je terug op de sticker die zich op het slot bevindt. Deze classificaties hebben verschillende betekenissen.

  • Eén ster: een slot dat van de SKG één ster heeft ontvangen is standaard inbraakwerend verklaard. Tegenwoordig moeten alle sloten die worden geproduceerd minstens twee sterren krijgen, maar oudere sloten kunnen dus nog steeds met één ster zijn beloond. Een slot dat standaard inbraakwerend is, is alleen niet veilig genoeg en moet eigenlijk worden vergezeld door een ander beter slot zodat ze samen voldoende bescherming bieden.
  • Twee sterren: hang- en sluitwerk dat twee sterren heeft ontvangen is door de SKG als zwaar inbraakwerend verklaard. Dit betekent dat het slot in zijn zelfstandigheid voldoende is om je woning te beveiligen. Gaan inbrekers dit slot toch proberen open te breken dan zullen ze hier minstens 3 minuten door worden vertraagd.
  • Drie sterren: de beste score is drie sterren en sloten met deze classificatie zijn extra zwaar inbraakwerend. De sloten zijn alleen meer dan voldoende om je woning goed te beveiligen en zullen inbrekers minstens met 5 minuten vertragen.

Het SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als jij je woning goed wilt beveiligen en je wilt graag dat een expert hiernaar kijkt, dan kun je overwegen een Certificaat Beveiligde Woning aan te vragen. Deze wordt door de politie uitgedeeld en geeft je een bewijs van de inbraakveiligheid van je gehele woning. Tijdens de keuring van je woning zal de politie kijken naar onder andere de verlichting bij de voordeur, het zicht vanuit de hal op wie er voor je deur staat, de aanwezigheid en juiste montage van rookmelders en het hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, lichtkoepels en deuren. Naar aanleiding daarvan krijgt je woning een score van 1 tot 100 die aanduidt hoe groot de kans op inbraak is in jouw woning. Is deze bijvoorbeeld 75, dan is de kans dat een inbreker jouw woning kiest 75 procent minder door de maatregelen die je hebt getroffen. Het SKG-keurmerk is een zeer belangrijke factor bij het uitgeven van dit certificaat en de manier bij uitstek voor de politie om te controleren of jouw hang- en sluitwerk inbraakveilig is of niet.

Het belang van een veilige woning

Als jij een inbraakveilige woning hebt en je kan dit met een certificaat aanduiden dan heeft dit een groot aantal voordelen. Ten eerste krijg jij gemoedsrust door te weten dat specialisten hebben bepaald dat jouw woning voldoende inbraakwerend is. Ten tweede is het natuurlijk erg handig als je je woning wilt verkopen dat je kunt aantonen hoe veilig deze is en hoe goed de kwaliteit van je hang- en sluitwerk is. Als derde is er de verzekeraar, die je waarschijnlijk een interessante korting kan geven op je inboedelverzekering als je dit certificaat kunt laten zien als bewijs. En als laatste zal een inbreker die een SKG-keurmerk sticker ziet of het Certificaat Beveiligde Woning snel je woning voorbijlopen op zoek naar een gemakkelijker project.

Vergelijk offertes

Wil jij ook graag kwalitatieve kunststof kozijnen aanschaffen met de garantie dat deze sterk en goed beveiligd zijn? Dan kun je met onze vergelijkingstool een aantal offertes opvragen bij kwalitatieve leveranciers uit jouw omgeving. Je kunt deze vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Op die manier weet je zeker dat je de meest veilige kozijnen aanschaft voor de best mogelijke prijs.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …