Mogelijkheden kunststof kozijnen

Mogelijkheden kunststof kozijnenWanneer je van plan bent om een investering in kunststof kozijnen te doen zal je er graag bij stil willen blijven staan dat er tegenwoordig op de markt zeer veel verschillende soorten kunststof kozijnen zijn terug te vinden. We onderscheiden bijvoorbeeld de gewone standaard kunststof kozijnen van de kozijnen die over een sterk verbeterde isolatiewaarde beschikken. Het is daarenboven mogelijk om je kozijn in alle mogelijke kleuren te bestellen en daarnaast is zelfs een speciale houtnerf een mogelijkheid. Ben je van plan om in jouw woning gebruik te maken van kunststof kozijnen en wil je graag een goed beeld hebben van alle mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken? Wij zetten alle mogelijkheden op vlak van kunststof kozijnen graag even voor jou op een rijtje.

→ Direct weten wat kozijnen voor jou gaan kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven.

Verkrijgbaar in de kleur die je wenst

Eén van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen gaat schuil in het feit dat ze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren. Dit maakt dat kunststof kozijnen niet alleen geschikt zijn voor het exterieur, maar ook voor het interieur van je woning. Heb je een bepaalde RAL kleur in gedachten, dan is het dus zonder probleem mogelijk om dit aan te geven aan het bedrijf waar je de kunststof kozijnen bij zal kopen. Het is eventueel wel mogelijk dat hier een meerprijs voor in rekening wordt gebracht. In het merendeel van de gevallen bedraagt deze maximaal 50 euro. Verschillende bedrijven brengen voor kunststof kozijnen in een kleur op maat van je wensen evenwel geen extra kosten in rekening. Even een goede vergelijking uitvoeren op dit vlak kan je dan ook al snel 50 euro besparen.

Houtnerf, de uitstraling van hout

Veel mensen willen graag de unieke voordelen van kunststof kozijnen combineren met de warme, natuurlijke uitstraling waar hout over beschikt. Op het eerste zicht lijkt dat nagenoeg onmogelijk omdat kunststof uiteraard over een compleet andere uitstraling beschikt. Onmogelijk is het echter absoluut niet, in tegendeel. Bij kunststof kozijnen beschik je namelijk altijd over de mogelijkheid om gebruik te maken van een zogenaamde houtnerf. Dit dient op voorhand te worden aangevraagd aan het bedrijf waarbij de kunststof kozijnen worden besteld en ook hiervoor kan de meerprijs aanzienlijk variëren. Er voor kiezen om kunststof kozijnen met houtnerf te bestellen kost je gemiddeld tussen de 125 en 250 euro extra. Bepaalde bedrijven kunnen bij wijze van promotie deze uitstraling evenwel ook gratis realiseren. Ook op dit vlak geldt dan ook dat vergelijken een absolute must is.

Kosten specifieke uitstraling kunststof kozijnen

Veel mensen die er voor kiezen om kunststof kozijnen te kopen hebben een bepaalde, specifieke uitstraling in gedachten. Het is zoals reeds aangegeven evenwel altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze specifieke uitstraling je niet zelden een zekere meerprijs zal kosten. Hoeveel deze kosten exact kunnen bedragen is afhankelijk van het bedrijf waarbij je de kozijnen aankoopt, maar globaal gezien kan je rekening houden met deze tarieven:

Type Gemiddelde kostprijs
Kunststof kozijn in specifieke RAL-kleur Tussen 0 & 50 euro extra
Houtnerf voor je kunststof kozijn Tussen 125 & 250 euro extra

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen

We hebben het inmiddels reeds gehad over de verschillende uitstralingen waar kunststof kozijnen over kunnen beschikken, maar er is meer. Door de jaren heen is er bijvoorbeeld ook heel wat tijd en moeite geïnvesteerd in het verbeteren van de isolatiewaarde van kunststof kozijnen. Vooral de U-waarde van dergelijke kozijnen is niet meer wat ze is geweest vroeger. Toen moest er gemiddeld rekening worden gehouden met een U-waarde van zo’n 2,4. Vandaag de dag is deze gedaald naar een U-waarde tussen 1,4 en 1,8. Dit zorgt er voor dat kunststof kozijnen zelfs op vlak van isolerende eigenschappen in het kielzog komen van de populaire houten kozijnen. Voor potentiële kopers is het verschil in isolatiewaarde tussen de verschillende kunststof kozijnen misschien niet meteen duidelijk, maar wanneer je een concrete vergelijking uitvoert wordt dit meteen een geheel ander verhaal. Bij twijfel is het altijd interessant om contact op te nemen met een professioneel bedrijf. Zij zullen je precies kunnen vertellen welke van de verschillende kunststof kozijnen op de markt op vlak van isolatiewaarde het best in lijn liggen met jouw verwachtingen.

Kunststof kozijnen? Een persoonlijke keuze!

Zoals je reeds hebt kunnen afleiden uit de informatie op deze pagina is een investering doen in kunststof kozijnen veelal een persoonlijke keuze. Je kan er voor kiezen om kozijnen te kopen in precies dat RAL-kleur van je keuze, maar daarenboven is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor een speciale houtnerf waardoor ze de uitstraling krijgt van een houten kozijn. Voor welke kleur en voor welke uitstraling je op het einde van de rit precies zal kiezen is evenwel altijd afhankelijk van de kleur en stijl van je interieur, maar ook van de persoonlijke voorkeur van jou als klant. Bedenk dan ook op voorhand goed aan welke eisen jouw kunststof kozijnen dienen te voldoen vooraleer een investering uit te voeren.

Interessante bespaartips

Ben je er nog niet helemaal uit voor welke kunststof kozijnen je nu precies moet kiezen? Wil je bovendien in het bijzonder ook rekening houden met het kostenplaatje dat aan de verschillende kunststof kozijnen op de markt is verbonden? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips je in ieder geval helpen om de kostprijs van je investering zo beperkt mogelijk te houden!

  • Vergelijken is een absolute must. Het vergelijken van de verschillende bedrijven die kunststof kozijnen verkopen is op financieel vlak altijd bijzonder interessant. Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen is het namelijk zo dat bepaalde bedrijven een meerprijs in rekening brengen voor een bepaalde specifieke kleur terwijl anderen dat niet doen. Daar komt verder ook nog eens bij dat ook de meerprijs voor een houtnerf aanzienlijke verschillen kan vertonen. Goed de gemiddelde kostprijs bij de verschillende bedrijven die kunststof kozijnen verkopen vergelijken is dan ook een absolute must.
  • Vervang al je kozijnen in één keer. Veel mensen kiezen er voor om de kozijnen in hun woning in stukken te laten vervangen. Op deze manier willen ze de hoogte van het kostenplaatje verdelen over een langere periode. Dit lijkt op het eerste zicht dan misschien wel interessant, op financieel vlak is het dat zeker en vast niet. Op deze manier zal je op het einde van de rit namelijk altijd meer hebben betaald dan anders het geval zou zijn en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …