Kunststof kozijnen aanbouw

Kunststof kozijnen aanbouwBen je bezig om kozijnen te zoeken voor je nieuwe aanbouw? Of misschien heb je al een aanbouw en wil je nieuwe kozijnen laten zetten? Dan kun je kunststof overwegen. Hier kun je lezen over de kenmerken van kunststof, wat de prijzen zijn en hoe je de kosten kunt bedwingen.

 

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kenmerken van kunststof

Vooral als je aanbouw veel ramen heeft, zoals een serre, kan kunststof erg geschikt zijn. Het heeft namelijk een uitstekende isolatiewaarde en gecombineerd met hoogrendementsglas kan er nauwelijks warmte verloren gaan. Daarnaast is kunststof brandvertragend en inbraakwerend, is het sterk, duurzaam en gaat het lang mee. Een groot voordeel is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en niet overgeschilderd hoeft te worden. Ben je op zoek naar een bepaald uiterlijk? De keuze is tegenwoordig erg groot, en je kunt kozijnen vinden die aansluiten bij praktisch elk type woning.

De kosten

Van alle kozijnmaterialen is kunststof één van de goedkoopste. De kosten voor de kozijnen in jouw uitbouw hangen af van verschillende factoren, zoals de afmetingen en het soort raam dat je kiest. Ook is er de mogelijkheid verschillende extra’s te laten toevoegen en zal het laten installeren van de ramen de kosten ook doen stijgen. Hier vind je de prijzen van een aantal opties die je hebt, inclusief BTW en exclusief installatie. Wil je zeker weten wat het voor jouw situatie gaat kosten, dan kun je het beste beginnen met het opvragen van offertes.

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

De installatie

Wat betreft de installatie van de ramen heb je drie keuzes. Vaak bieden de leveranciers van de ramen ook een montageservice aan. Je kunt hier gebruik van maken, of je kunt je eigen klusjesman inhuren. Welke optie je kiest hangt af van de prijs en de services die geboden worden. Je kunt de kozijnen ook zelf installeren. Dit is niet erg moeilijk maar vereist wel de nodige handigheid en bepaalde gereedschappen. Je krijgt bij de ramen vaak uitgebreide instructies over hoe je dit moet doen.

Extra opties

Daarnaast kun je de ramen uitrusten met extra opties. In het geval van een uitbouw kunnen roeden de ruimte knusser en gezelliger maken. Ook kun je kiezen voor een rolluik, een hor of een ventilatierooster. Bestel je deze meteen mee, dan ben je meestal goedkoper uit en zitten deze extra’s in het raam geïntegreerd.

Kosten besparen doe je zo

Wat de kosten ook mogen zijn voor jouw ramen, natuurlijk wil je niet te veel betalen. De volgende tips kunnen helpen bij het besparen op de kosten.

  • Hoogrendementsglas: de meeste kunststof ramen zijn uitgerust met HR++ glas en je doet er goed aan dit niet te veranderen. Door een betere isolatie zal je deze extra kosten snel terugverdienen op je energierekening. Vooral bij aanbouwen met veel ramen kan goede isolatie echt een verschil maken.
  • Doe het zelf: voel je je zeker genoeg om de kozijnen zelf te installeren, dan bespaar je tot 50 procent op de totaalkosten.
  • Onderhoud: je kunt de levensduur van je kozijnen verlengen en de kans op defecten kleiner maken door jaarlijks onderhoud te doen. Behandel de kunststof met een was, smeer de bewegende delen en stel de kozijnen goed af.

Begin hier met plannen

Heb je besloten dat kunststof kozijnen voor jouw aanbouw de beste keuze zijn, dan is het tijd de beginnen met plannen. Dit doe je door het opvragen van offertes. Wij kunnen je hier een boel tijd en moeite besparen. Maak gebruik van onze vrijblijvende vergelijkingstool en je zal in een korte tijd offertes ontvangen die je bij je planning kunt gebruiken. Deze offertes vergelijk je vervolgens met elkaar, zodat je de beste beslissing kunt maken wat betreft de nieuwe kunststof kozijnen in je aanbouw.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …