Kunststof kozijnen beschermen

Kunststof kozijnen beschermenKunststof kozijnen hebben vele voordelen. Zo hebben ze nauwelijks onderhoud nodig, gaan ze lang mee en hebben ze een uitstekende isolatiewaarde. Ook is het erg moeilijk om in te breken als je kunststof kozijnen hebt en werken ze brandvertragend. Kunststof, in tegenstelling tot hout, hoeft ook nooit overgeschilderd te worden. Veel voordelen dus en weinig werk. Toch zijn er een aantal manieren waarop je je kunststof kozijnen kunt beschermen zodat ze nog langer mee zullen gaan.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Schoonmaken

Het is heel belangrijk dat je je kozijnen goed schoonhoudt. Vaak wordt dit vergeten, maar als er vuil tussen de ramen en het kozijn komt, of er komt zand of stof in het mechanisme kan dit grote gevolgen hebben. Als je raam niet meer goed sluit, komt er onnodig druk op bepaalde onderdelen te staan en kan dit het raam ontzetten. Vuil dat zich ophoopt in de scharnieren kan hetzelfde veroorzaken en kan ze sneller doen slijten. Haal dus regelmatig een doekje om je ramen en je kozijnen heen, zodat je deze problemen vermijdt. Gebruik geen agressief schoonmaakmiddel en schuursponsjes, maar afwasmiddel of kunststofreiniger. Spoel de kozijnen altijd goed na, zodat er geen laagje achterblijft.

Was aanbrengen

Ook is het mogelijk om een speciale was aan te schaffen voor kunststofproducten. Deze was is niet alleen bedoeld om het materiaal te beschermen en veroudering tegen te gaan, maar ook om vuil af te stoten en verkleuring van Uv-straling te vermijden.

Smeren

Daarnaast is het belangrijk dat je de bewegende delen minstens één keer per jaar smeert. Dit doe je met een vetvrij middel, omdat deze geen vuil en stof aantrekken. Ook hiermee verminder je de wrijving en verleng je de levensduur. Leg wel een krant onder het raam, zodat je eventuele lekkages op kunt vangen.

Afstellen

Veel mensen weten dit niet, maar je kunt je raam ook zelf makkelijk afstellen als hij niet meer vloeiend sluit. Doe hem helemaal open en aan de boven- en onderkant vindt je een scharnier die je met en inbussleutel 5 aan kan draaien. Door dit te doen en er zorg voor te dragen dat je ramen goed kunnen sluiten, verminder je wederom de kans op slijtage of onnodige druk en zal het mechanisme dus langer meegaan.

Bespaar op de kosten

Hier kun je lezen hoe je de uitgaven omtrent je kunststof kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

  • Onderhoud je kozijnen goed: als je dit jaarlijks bijhoudt en standaard blijft doen, zal de kans op problemen een stuk minder zijn. Zo bespaar je op reparatiekosten en zelfs op het vroegtijdig moeten aanschaffen van nieuwe kozijnen.
  • Wacht niet met hulp te vragen: kun je de problemen zelf niet oplossen, dan is het belangrijk dat je meteen een reparatieservice inschakelt, zodat er geen onherstelbare schade ontstaat. Een reparatie is altijd nog goedkoper dan een nieuw kozijn.
  • Houdt de ruimte schoon: zorg dat de ruimte om de kozijnen schoon en stofvrij is. Heb je een vensterbank, laat hier dan niet te lang stof op liggen. En als je bezig bent met schoonmaken, neem dan de kozijnen ook altijd even mee.

Vraag offertes aan met onze vergelijkingstool

Ben je van plan nieuwe kunststof kozijnen te kopen, of wil je graag in contact gebracht worden met een reparatieservice, dan kan onze vergelijkingstool je hierbij helpen. Je vult je postcode en de gewenste gegevens in, en de tool kun je vertellen wat er voor jou geboden kan worden. Je zal snel een aantal offertes ontvangen die je kunt bekijken en vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt. Alleen als je alle opties bekeken hebt kun je de juiste beslissing maken wat betreft jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …