Kunststof kozijnen gebruikt

Nieuwe kozijnen aanschaffen kan om verschillende redenen. Misschien zijn je kozijnen aan vernieuwing toe, wil je de isolatiewaarde van je huis verbeteren of wil je het verkopen van je huis versnellen. Wat ook de reden, je zal hierin moeten investeren. Kies je voor kunststof, dan kies je voor het financieel gunstigste materiaal met vele andere voordelen. Maar misschien kun je nog meer voordeel doen als je je kunststof kozijn tweedehands aanschaft. Hier kun je lezen over hoeveel je betaalt voor nieuwe en tweedehands kozijnen en hoe je de prijs nog lager kunt houden.

De kosten van gebruikte kunststof kozijnen

Als je de tweedehands markt in de gaten aan het houden bent, dan zal je gezien hebben dat je kunststof kozijnen kunt vinden voor weinig geld. Het is moeilijk om een duidelijke gemiddelde prijs te geven voor de kosten van tweedehands kozijnen, want dit is volledig afhankelijk van wat er op dit moment geboden wordt. De volgende tabel kun je wel een idee geven van het verschil tussen nieuw en tweedehands. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Soort raam nieuwkoop Minimum- en maximumprijs voor standaardafmetingen inclusief installatie
Vast raam €70 – €730
Draai/kiepraam €330 – €760
Valraam €200 – €720
   
Soort raam Tweedehands Prijs exclusief installatie
Kozijn 274 x 200 cm met draai/kiep raam €200
Vast raam, ventilatierooster, HR+++ glas, 34 x 53 cm €80
Dubbele kozijnen met ventilatierooster en boven valramen 172,5 x 247,5 €250 per stuk

 

Wel of niet gebruikt?

Het grote voordeel aan gebruikte ramen is uiteraard financieel. Je kunt voor een fractie van de prijs prima ramen vinden die nog jarenlang mee kunnen gaan. Echter, je moet wel geduld en geluk hebben, omdat er net ramen moeten zijn die voldoen aan jouw afmetingen en kleureisen. Vooral als je meerdere ramen wilt vervangen kan dit een probleem zijn. Vind je wel meerdere ramen die passen, maar niet hetzelfde uiterlijk hebben, dan kun je altijd overwegen om ze te bedekken met folie. Voor €10 per vierkante meter kun je hiermee de levensduur van je kozijnen verlengen, ze beschermen tegen vuil, aanslag en Uv-straling en vooral het uiterlijk restaureren en uniform maken voor al je ramen.

Geld besparen op je gebruikte ramen

Heb je de juiste gebruikte ramen gevonden, dan heb je jezelf al een aardig bedrag bespaard. Hier volgen een aantal tips waarmee je de verdere financiën ook onder controle kunt houden.

  • Doe het zelf: je kunt ervoor kiezen om de ramen zelf te installeren. Dit is door een gemiddelde doe-het-zelver goed te doen. De kosten voor de installatie zijn gelijk aan de aankoopprijs voor nieuwe ramen.
  • Goed onderhoud: kies je gebruikte ramen, dan is er natuurlijk het probleem dat ze niet zo lang mee zullen gaan als nieuwe ramen. Door ze goed te onderhouden kun je deze levensduur verlengen. Smeer de bewegende delen jaarlijks en stel de ramen goed af indien nodig. Houd ze ook goed schoon, dit voorkomt vuilophoping in de scharnieren en slijtage. Je kunt ze ook jaarlijks insmeren met een speciale kunststof was.
  • Kies een regionale monteur: wil je de ramen laten installeren, dan kun je het beste een monteur uit de buurt kiezen om te besparen op de voorrijkosten.

Gebruik onze vergelijkingstool

Als je graag wilt weten wat er voor jou op de markt beschikbaar is, omdat je dit wilt vergelijken met de tweedehands opties, of je wilt in contact komen met een betaalbare monteur, dan kun je vrijblijvend gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je vult simpelweg je locatie in en een omschrijving van de klus, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes kunnen verzamelen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens op de punten die voor jou van belang zijn en kun je gemakkelijk en snel tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …