Kunststof kozijnen kwaliteit

Kunststof kozijnen kwaliteitEr zijn een groot aantal producenten van kunststof kozijnen op de Nederlandse markt. Deze kozijnen zijn verdeeld in verschillende prijs- en ook kwaliteitsklassen. Toch betekent het niet altijd dat een hogere prijs betere kwaliteit is. Het is belangrijk dat de kunststof van goede kwaliteit is, anders zal het sneller verouderen en verkleuren. Ook de vergrendeling is belangrijk, deze beschermt je tegen inbrekers. Hier kun je lezen wat de bekende merken zijn voor kunststof kozijnen, welke punten je in de gaten kunt houden zodat je weet dat je kwaliteit in huis haalt en hoe je de uitgaven voor nieuwe kozijnen toch laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Grote producenten

Wat veel mensen niet weten is dat kunststof kozijnen worden gemaakt door twee producenten. De één vervaardigd de profielen en de ander het kozijn. Het profiel wordt aangeleverd aan de kozijnfabriek die er vervolgens een kunststof kozijn van maken. Over het algemeen zijn grote merken betrouwbaar en voor profielen kun je letten op merken als Veka, Finstral en Deceuninck. Wat betreft het profiel is het belangrijk dat deze bestaat uit minimaal 5 kamers, voor een optimale isolatiewaarde. Voor de kozijnen zijn Aarnink, Lieftink, Driessens en Ploeg producenten die kwaliteit en vakmanschap afleveren. Daarnaast is het hang en sluitwerk belangrijk. Zijn deze vervaardigd door Winkhaus, GU of Roto, dan zit je altijd goed.

Keurmerken, certificaten en brancheorganisaties

Een andere manier om de kwaliteit van de kozijnen te waarborgen is door te kijken of de producent bij een brancheorganisatie is aangesloten en of de producten de juiste keurmerken bevatten. De bekende brancheorganisatie is de VKG. Is het bedrijf hierbij aangesloten, dan moeten ze voldoen aan een aantal strenge kwaliteitseisen. Wat keurmerken betreft kun je kijken naar het KOMO-keurmerk, waardoor je weet dat het kozijn voldoet aan de Nederlandse regels. Ook het SKG-keurmerk en het PKVW-keurmerk is interessant, omdat deze garant staan voor de veiligheid van het hang- en sluitwerk. Daarnaast is er ook het BouwGarant certificaat. Bouwbedrijven die dit certificaat bevatten worden getest op vakmanschap en betrouwbaarheid.

De aanbetaling

Een minder bekende manier om te achterhalen of het bedrijf betrouwbaar is, is door het aanbetalingspercentage te controleren. Ligt deze erg hoog, dan kun je hier beter geen zaken mee doen. Als ze namelijk financieel gezond zijn, zullen ze geen hoge aanbetaling nodig hebben. Vragen ze hier wel om, dan kan het zijn dat ze failliet gaan en dat je dan je aanbetaling kwijt bent.

Bespaartips

Voor kwalitatief goede kunststof kozijnen betaal je minder dan voor kozijnen van een ander materiaal, maar de prijs kan nog steeds hoog oplopen. Hier leer je hoe je de kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: veel leveranciers bieden een pakket aan en doen alles voor je van het opmeten tot het installeren en de nazorg. Je kunt meer dan 50 procent besparen als je alleen de kozijnen besteld en deze zelf opmeet en installeert.
  • Kies een lokale leverancier: zie je het toch niet zitten om de installatie zelf te doen, dan kun je het beste een lokale leverancier of monteur inschakelen om dit voor je te doen. Hierdoor bespaar je op de voorrij- en transportkosten.
  • Neem hoogrendementsglas: kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolatie. Om hier optimaal gebruik van te maken kun je het beste ook een goed isolerend glas laten zetten.

Plan je kozijnen met onze vergelijkingstool

Als je graag wilt weten waar je aan toe bent en hoeveel jij kwijt zal zijn voor je nieuwe kozijnen, dan kan onze vergelijkingstool je een hoop werk uit handen nemen. Vul je namelijk je postcode en een omschrijving van je vraag in, dan kan de tool in een korte tijd een aantal offertes verzamelen specifiek voor jouw situatie. Door deze te bekijken en te vergelijken kun je makkelijker tot de juiste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …