Kunststof kozijnen lakken

Kunststof kozijnen lakkenEen van de vele voordelen van kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Hout, bijvoorbeeld, moet regelmatig worden overgeschilderd om het materiaal te beschermen tegen de weersomstandigheden. Kunststof kozijnen bestel je in een kleur en deze kleur zal de hele levensduur van de kozijnen meegaan. En dit kan wel tot 50 jaar lang zijn. Soms zal je misschien de kozijnen willen lakken en de kleur veranderen. Het is wel belangrijk dat je controleert in je garantieregeling of dit toegestaan is. Je kunt hier lezen over hoe je dit kunt doen, hoeveel de kosten zijn, welke andere mogelijkheden je hebt en hoe je geld kunt besparen op de kosten omtrent kunststof kozijnen.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

De volgende tabel geeft de kosten weer voor het lakken van de kozijnen door een schilder, hoeveel je kwijt bent als je het zelf zou doen en hoeveel je betaalt voor een folie. De kosten van een schilder hangen af van het aantal kozijnen dat je laat schilderen, de bereikbaarheid (is er een steiger nodig?) en het uurloon van de schilder zelf. De bedragen zijn inclusief BTW en in het geval van de schilder, ook materiaal.

 

Schilderwerken professionele schilder Gemiddelde prijs
Schilderen kozijn per m2 Vanaf €65
Alle kozijnen van een gemiddelde woning Vanaf €1750
Uurloon binnen schilder €34 – €39
Uurloon buiten schilder €39 – €49

 

Materiaal Prijs
Grondverf €15 per liter
Binnenlak voor kunststof €15 per liter
Buitenlak voor kunststof €25 per liter

 

Folie Prijs per m2
Houtnerf folie Vanaf €10
Metaalfolie Vanaf €10
Matte/glanzende kleurenfolie Vanaf €8
Ander soort effect Vanaf €10

 

Zelf doen of laten doen?

Het is zeker mogelijk om zelf de kozijnen te lakken. Dit is wel een precies werk en erg tijdrovend, maar iedereen met een beetje ervaring kan dat prima. Uiteraard spaar je hier een groot bedrag door uit. Het probleem kan echter wel zijn dat er plekken zijn waar je niet goed bij kunt, vooral als je ook de buitenkant meeneemt. Wil je zeker weten dat het goed, netjes, precies en veilig gebeurt, dan is een schilder geen slechte optie.

 

Lakken of folie?

Een andere manier waarop je de kozijnen een andere kleur kunt geven en ze ook kunt beschermen van Uv-straling, vuil, mosgroei en water, is door een folie aan te brengen. Dit folie is niet duur en je kunt dit zelf doen of laten doen. Vaak kun je zo ook een houtlook aanbrengen, of juist een metallic kleur. Het folie gaat 10 jaar mee, hoeft niet te drogen en kan in één laag aangebracht worden. Daarnaast worden eventuele beschadigingen compleet weggewerkt en zien je kozijnen er weer uit als nieuw.

Geld besparen

Vind hier een aantal tips over hoe je geld kunt besparen op het lakken van je kozijnen.

  • Kies een lokale schilder: ben je van plan het lakken te laten doen, dan bespaar je door een plaatselijke schilder te nemen aanzienlijk op de voorrijkosten.
  • Overweeg folie: folie is goedkoper, hoeft niet te drogen, is sneller aan te brengen en gaat lang mee.
  • Een winterschilder: heb je tijd om de klus in te plannen tussen 21 november en 21 maart, dan kan je in aanmerking komen voor soms wel 30 procent korting op de schilderwerken.

Vergelijk je opties met onze vergelijkingstool

Ben je van plan jouw kozijnen te laten lakken, dan is het belangrijk dat je alle opties bekijkt voordat je een beslissing maakt. Dit doe je door offertes te vergelijken en het kan een tijdrovende klus zijn om deze op te vragen. Om tijd te besparen maak je gebruik van onze vergelijkingstool. Deze tool kan in een korte tijd een aantal offertes voor je verzamelen gebaseerd op de informatie die jij geeft. Zo heb je snel een overzicht van wat je mogelijkheden zijn en kun je deze zonder jezelf ergens toe te verplichten afwegen om tot de beste conclusie te komen wat betreft het lakken van jouw kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …