Kunststof kozijnen laten plaatsen

Kunststof kozijnen laten plaatsenJe kunt kunststof kozijnen krijgen in allerlei kleuren, maten en uitvoeringen. Tegenwoordig worden ze ook veel besteld en geplaatst, omdat het oude imago over het gebrek aan uitstraling niet meer opgaat. Je kunt kunststof kozijnen vinden die niet van hout te onderscheiden zijn en die ook net zo modern ogen als aluminium, voor een lagere prijs. De kozijnen zijn makkelijk te bestellen en hier kun je lezen over het laten plaatsen ervan. Hoeveel kost dit, welke factoren beïnvloeden de prijs en hoe kun je de kosten zo laag mogelijk houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Waarom kunststof?

Behalve dat kunststof een flexibel materiaal is, waar je allerlei verschillende uitstralingen mee kunt creëren, heeft het als materiaal meerdere voordelen. Kunststof is voordelig, maar heeft wel een uitstekende isolatiewaarde. Combineer het met goed isolatieglas en warmte kun je huis nauwelijks meer via de ramen verlaten. Kunststof is sterk, duurzaam en gaat zeker 50 jaar mee. Daarnaast is het ook brandvertragend, inbraakwerend en hoeft het nauwelijks onderhouden te worden.

Hoeveel kost het plaatsen van de kozijnen?

De prijs die je betaalt voor het plaatsen van de kozijnen is afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen die je laat zetten, de bereikbaarheid van de locatie, maar natuurlijk ook van het loon van de monteur zelf. Het is mogelijk om dit te laten doen door een monteur van het bedrijf waar je ze hebt gekocht, maar je kunt ook zelf beslissen een monteur in te huren. Voor de kosten van de montage kun je ongeveer uitgaan van de waarde van de kozijnen. Laat je €500 aan nieuwe kozijnen zetten, dan zal de montage ook €500 zijn.

De omvang van de klus

Hoe meer kozijnen je laat zetten, hoe gunstiger de prijs doorgaans. Als je een grote klus aan kunt bieden, kan de monteur effectiever te werk gaan en is het mogelijk een lagere prijs te onderhandelen.

De locatie

Moeten de kozijnen op een lastige locatie worden geplaatst, dan kan het zijn dat de monteur meer zal vragen. Dit is namelijk arbeidsintensiever en kan meer tijd in beslag nemen. Als er steigers nodig zijn, idem dito.

Het arbeidsloon

Per monteur kan het uurloon ook verschillen. Dit hangt af van factoren zoals de werkervaring en de regio. Een ervaren monteur vraagt meer geld en een monteur die weinig concurrentie heef om zich heen kan ook meer in rekening brengen.

Bespaar kosten

Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten omtrent je nieuwe kunststof kozijnen laag kunt houden.

  • Kies een plaatselijke monteur: dit is altijd verstandig, vooral als de klus meerdere dagen in beslag neemt, omdat je zo de voorrijkosten vermijdt of minimaal houdt. Ook steun je zo je plaatselijke economie en heb je de handige regionale kennis en connecties in huis.
  • Neem hoogrendementsglas: omdat kunststof al een uitstekende isolatiewaarde heeft, is het zeker verstandig om ook goed isolatieglas te plaatsen. De kosten zijn niet veel hoger en dit verdien je snel terug op de stookkosten die je bespaart.
  • Jaarlijks onderhoud: door jaarlijks de scharnieren te smeren, het kunststof te behandelen met was en de kozijnen af te stellen, kun je de levensduur verlengen en besparen op reparatiekosten.

Vergelijk hier offertes voor je nieuwe kunststof kozijnen

De beste manier om een beslissing te maken over je nieuwe kunststof kozijnen, is door het vergelijken van offertes. Dit kun je zonder verplichtingen doen met onze vergelijkingstool. Je vult simpelweg je locatie en de gegevens van de klus in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio en gespecificeerd op jouw wensen. Deze vergelijk je vervolgens op de punten die voor jou belangrijk zijn, zoals prijs, kwaliteit en service, zodat je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft jouw nieuwe kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …