Kunststof kozijnen met horren

Kunststof kozijnen met horrenWoon je vlak bij water en heb je veel last van muggen? Of wil je graag je ramen openzetten, maar geen extra insecten binnen laten? Als je kunststof kozijnen wilt laten plaatsen kun je deze bestellen inclusief hor. Hier betaal je uiteraard wel meer voor. Bestel je ze meteen mee, dan is de prijs meestal wel lager dan wanneer je ze los koopt. Hier lees je meer over horren en de prijs ervan, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je de kosten in bedwang kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

 

Waarom een hor?

Horren houden op een diervriendelijke manier insecten tegen, maar er zijn nog meer voordelen. Behalve insecten zal ongedierte dat op insecten afkomt ook minder binnenkomen. Bestel je een hor van goede kwaliteit, dan zal je hier zeer lang van kunnen genieten. Als je al kunststof kozijnen hebt, is het vaak niet moeilijk om een hor later te bestellen. Deze zijn makkelijk te monteren, omdat boren in kunststof niet mogelijk is. Door ze in het kozijn te klemmen, is het ook mogelijk om ze er op een later tijdstip uit te halen, bijvoorbeeld in de winter.

De kosten van een hor

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een hor voor jou zal kosten. Dit hangt af van jouw specifieke situaties en factoren zoals de afmetingen en het soort hor. Ook maakt het een verschil als je de hor mee bestelt of later toevoegt. De volgende tabel geeft deze kosten weer als voorbeeld en leidraad. De beste manier om te zien hoeveel jij zal moeten betalen is door het aanvragen van een offerte.

Soort raam/product Prijs zonder hor Prijs met inzethor
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260 €350 – €400
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440 €500 – €550
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120 €150 – €175
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460 €475 – €525

 

Type hor Prijs
Inzethor los 30cm x 30cm €60 – €90
Klemhor los 30cm x 30cm €75 – €100
Rolhor los 40cm x 40cm €65 – €95
Rolhor los 100cm x 100cm €100 – €120

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van jouw hor hangt af van het soort raam dat je hebt, de afmetingen van het raam, het soort hor dat je bestelt en het gaas dat er in zit. Vaak kun je bijvoorbeeld naast standaard gaas ook extra dicht gaas bestellen zodat pollen ook niet naar binnen kunnen komen. Wil je graag een andere kleur, of een speciale uitvoering, dan betaal je hoogstwaarschijnlijk ook meer.

Hou de kosten laag

Als je een hor nodig hebt, kun je de kosten laag houden door deze met je kunststof kozijnen mee te laten bestellen. Er zijn nog een aantal andere manieren waarop je de kosten omtrent kunststof kozijnen in bedwang kunt houden.

  • Onderhoud: je kunt reparatiekosten besparen en de levensduur van je kozijnen verlengen als je ze jaarlijks smeert, afstelt en behandelt met een kunststofwas.
  • Installeer de kozijnen zelf: dit scheelt zo 50 procent op de totaalprijs en is goed zelf te doen. Let erop dat je een duidelijke instructie meekrijgt en dat het geen invloed heeft op de garantie.
  • Kies een lokale monteur: wil je de kozijnen wel laten installeren, dan is het beter een lokale monteur te nemen. Zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

De beste manier om de juiste prijs/kwaliteit verhouding te krijgen voor jouw situatie is door offertes op te vragen en te vergelijken. Op die manier weet je precies wat er voor jou en je budget geboden wordt. Dit doe je makkelijk en snel met onze vergelijkingstool. Je vult de gegevens in en de tool kun je in een korte tijd voorzien van een aantal offertes gespecificeerd voor jouw situatie. Deze vergelijk je vervolgens op punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je de beste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …