Kunststof kozijnen met roeden

Kunststof kozijnen met roedenHet koude imago dat kunststof kozijnen jaren hadden is verleden tijd. Omdat er zo veel verschillende uitvoeringen zijn, is het gebrek aan uitstraling verdwenen. Je kunt bijvoorbeeld kunststof kozijnen aanschaffen die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn, of juist met een metallic en moderne uitstraling zodat ze veel lijken op hun aluminium equivalent. Ben je op zoek naar het knusse uiterlijk van roeden, dan kun je kunststof kozijnen hier ook mee laten uitrusten. Hier lees je over de verschillende manieren waarop dat kan, wat de invloed is op de prijs en hoe je de kosten omtrent nieuwe kunststof kozijnen onder controle kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Wat zijn roeden?

Roeden zijn latjes die een verdeling maken in een raam. Je verdeelt zo de ramen in een aantal evenredige vlakken. Door deze roeden toe te voegen kunnen kunststof kozijnen ook prima passen in traditionele woningen en geef je je raamkozijnen een authentieke en knusse uitstraling. Er zijn verschillende manieren waarop deze roeden kunnen worden toegevoegd, namelijk tussen het glas, op het glas en door het glas te verdelen.

Roeden tussen het glas

Het is mogelijk om je kunststof kozijnen te bestellen met roeden die zich in de spouw, dus tussen het glas, bevinden. Dit heeft als voordeel dat ze niet vies kunnen worden en dat de ramen dus nog steeds één groot oppervlak vormen. Wat betreft de prijs is dit ook een goedkopere optie en zal de totale kosten voor je ramen niet aanzienlijk doen stijgen. Een roede tussen het glas kost ongeveer €12,50 per stuk.

Roeden tussen- en op het glas

Deze oplossing geeft het idee dat de roeden het glas verdelen, terwijl dit niet zo is. Je bestelt een raam met roeden tussen het glas, en laat hier ook roeden bij op het glas plaatsen. Dit laatste kun je eventueel zelf doen om geld te besparen. Deze optie is op zich ook niet erg duur, maar zal wel meer kosten dan glas zonder roeden of alleen roeden tussen het glas. Je kunt voor dit soort roede ongeveer €25 per latje rekenen.

Roeden die het glas delen

Dit is de duurste optie, maar wel de mooiste. De roeden verdelen daadwerkelijk het glas waardoor het kozijn niet meer uit één stuk bestaat, maar uit een aantal kleinere ruiten. Dit wordt vaak alleen bij grotere ramen toegepast of in deuren.

Bespaar op de kosten

De kosten voor ramen met roeden zijn afhankelijk van het soort roede je wilt, hoeveel je wilt en de afmetingen van het raam. De beste manier om te kijken hoeveel dit voor jou kost is door het opvragen van offertes. Hier vind je tips waarmee je kunt zorgen dat de kosten voor nieuwe kozijnen onder controle blijven.

  • Doe het zelf: je kunt tot 50 procent op de totaalkosten besparen door zelf de kozijnen te installeren. Dit is door een handige klusser prima te doen. Met deze besparing kun je de roeden beter financieren.
  • Hoogrendementsglas: laat altijd een isolatieglas plaatsen in je ramen. Hier betaal je in eerste instantie iets meer voor, maar dit verdien je snel terug door de besparingen die je maakt op je stookkosten.
  • Onderhoud: door jaarlijks de bewegende delen te smeren, de kunststof te behandelen met was en de kozijnen af te tellen, kunnen ze langer meegaan en zullen ze minder snel defect raken.

Begin hier met besparen

Hier kun je vrijblijvend gebruik maken van onze vergelijkingstool, die je kunt voorzien van een aantal offertes specifiek voor jouw situatie. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende opties te bekijken voordat je een beslissing maakt. Het verzamelen van offertes kan tijdrovend zijn, maar met deze tool kun je het in twee minuten gedaan hebben. Je vult simpelweg je postcode in en een omschrijving van de klus, en de tool doet de rest. Wil je precies weten hoeveel jouw kunststof kozijnen met roeden zullen kosten? Doe dat dan snel, gratis en gemakkelijk hier.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …