Kunststof kozijnen uit Polen

Kunststof kozijnen uit PolenAls je op zoek bent naar nieuwe kozijnen, dan kun je deze makkelijk bestellen in Nederland. Vaak doe je dit met een kozijnencalculator waarmee je de maten invoert en meteen kunt zien hoeveel je kwijt bent. Soms kan dit bedrag hoog uitvallen, vooral als je al je kozijnen wilt laten vervangen. Sommige bedrijven specialiseren zich in het importeren van kozijnen uit andere landen, zoals Polen. Vaak kun je deze krijgen voor een fractie van de prijs, maar het is de vraag of je hier ook kwaliteit voor terug krijgt. Hier kun je lezen over hoeveel je betaalt voor Poolse kozijnen, waar je op moet letten als je deze optie wilt overwegen en hoe je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

Vooral als je al je nieuwe kozijnen wilt laten vervangen kan dit prijzig zijn. Kunststof is een goede keuze, omdat het het goedkoopste materiaal op de markt is met vele voordelen. Wil je alle kozijnen van een eengezinswoning laten vervangen dan ben je echter tien duizenden euro’s kwijt. De volgende tabel geeft het verschil weer voor het aanschaffen en laten installeren van nieuwe kozijnen als je dit via een Nederlands bedrijf doet, of als je ze laat importeren uit Polen.

Service Prijs inclusief BTW en HR++ glas
Nieuwe kozijnen voor eengezinswoning €20.000 – €30.000
Nieuwe Poolse kozijnen voor eengezinswoning €10.000 – €15.000

Eventuele problemen

De kwaliteit van de kunststof kozijnen uit Polen is vaak vrijwel hetzelfde, echter waar je mee te maken kunt krijgen is de kant die de ramen op draaien. In Nederland hebben we vaak naar buiten toe draaiende ramen, maar in Polen draaien ze naar binnen. Een oplossing zou zijn om dan de ramen om te draaien, en dit kan zonder de kwaliteit te beïnvloeden. Het probleem is echter dat het dan wel een stuk makkelijker wordt om in te breken.

Waar moet je op letten?

Het is een feit dat je goedkope kunststof kozijnen kunt importeren uit Polen zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit. Er zijn ook Nederlandse bedrijven die zich hierin specialiseren en ook al jarenlang een goede service bieden. Het is wel belangrijk dat je let op de volgende punten voordat je met een bedrijf in zee gaat.

Keurmerken, brancheorganisaties en certificaten

Controleer of de kozijnen voldoen aan bepaalde keurmerken op zowel het materiaal als de sloten. Hier zijn de KOMO-, PKVW- en SKG-keurmerken voor in Nederland, maar dit kan anders zijn als de kozijnen in een ander land zijn geproduceerd. Daarnaast kun je van een goede betrouwbaarheid van een bedrijf uitgaan als ze zijn aangesloten bij de VKG en weet je dat een bedrijf vakmanschap aflevert als het een BouwGarant certificaat kan laten zien.

Betalingsmethode en garantie

Daarnaast kun je ook veel aflezen van de aanbetaling. Is dit een groot bedrag, dan is het verstandig geen zaken te doen met dit bedrijf, omdat dit kan duiden op een aankomend faillissement. Zorg er ook voor dat je minstens 10 jaar garantie krijgt op je kozijnen. Is er geen garantieregeling beschikbaar, ga dan ook niet met dit bedrijf in zee.

Verdere bespaartips

Door Poolse kozijnen te importeren heb je al een fikse korting te pakken. Hier lees je hoe je deze kosten nog lager kunt houden.

  • Hoogrendementsglas: kunststof isoleert uitstekend. Bestel daarom altijd een goed isolerend glas in je kozijnen zodat je kunt beginnen met besparen op je stookkosten.
  • De installatie: als je handig bent, kun je de installatie ook zelf doen. Je bestelt dan alleen de kozijnen en deze hebben worden vaak met een uitgebreide instructie geleverd. Durf je dit niet, neem dan een plaatselijke monteur aan en bespaar op de voorrijkosten.
  • Onderhoud: door het kunststof goed schoon te houden, de scharnieren af en toe te smeren en de kozijnen af te stellen, zal je langer van je kunststof kozijnen kunnen genieten.

Begin hier met het plannen van je nieuwe kozijnen

Het is altijd handig om alle opties te bekijken en dat kun je makkelijk doen met onze vergelijkingstool. Je verplicht jezelf nergens toe, maar kan wel in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar en met de offertes die je al hebt, zodat je tot de beste beslissing kunt komen wat betreft je nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …