Kunststof kozijnen polijsten

Kunststof kozijnen polijstenKunststof staat er om bekend dat het lang meegaat en dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Toch kan het zijn dat er krasjes ontstaan, dat de kozijnen verkleuren in de zon of dat er door mosgroei plekken ontstaan die niet met een nat doekje te reinigen zijn. In deze gevallen kun je je kunststof kozijnen polijsten. Dit zorgt ervoor dat de kozijnen weer glanzen, schoon zijn en weer lange tijd beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. Hier vind je de kosten voor het polijsten van je kunststof kozijnen, wat je kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen en hoe je de kosten omtrent je kunststof kozijnen zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

Het polijsten van je kunststof kozijnen is simpel zelf te doen. Je kunt met een boormachine, polijstschijf en polijstpasta. Dit is niet moeilijk, maar kost wel tijd. De polijstpasta is makkelijk te vinden in doe-het-zelfzaken. De kosten voor deze onderdelen en materialen vind je in de volgende tabel, inclusief BTW.

 

Materiaal Prijs
Polijstschijf €12
Voor-polijstpasta €15
Hoogglans polijstpasta €15

 

Het is ook mogelijk om het polijsten te laten doen. Misschien heb je zelf geen tijd of laat je het toch liever aan de professionals over. Soms kan het ook zijn dat je kozijnen te zwaar beschadigd zijn om het zelf op te kunnen lossen. Er zijn professionele schoonmaakbedrijven die je kozijnen zo kunnen behandelen dat ze er weer uitzien als nieuw. De kosten hiervoor zijn per situatie verschillend en kunnen het beste direct bij het schoonmaakbedrijf worden opgevraagd middels een offerte.

Onderhoud van je kozijnen

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig, maar door jaarlijks een aantal maatregelen toe te passen kun je verkleuring, vervuiling en slijtage vermijden. Smeer de bewegende onderdelen met een vetvrij smeermiddel, zodat er geen vuil en zand wordt aangetrokken. Stel de kozijnen goed af wanneer nodig, zodat ze geen onnodige druk uitoefenen en slijtage veroorzaken. Ook kun je de kunststof jaarlijks in de was zetten. Deze was beschermt tegen Uv-straling, stoot vuil af en vertraagt veroudering van het materiaal. Daarnaast is het belangrijk dat je je kozijnen goed schoonhoudt en ze regelmatig meeneemt als je je woning aan het schoonmaken bent.

Kosten besparen doe je zo

Door goed voor je kozijnen te zorgen, kun je jezelf de kosten besparen van een professioneel schoonmaakbedrijf of reparatieservices. Ook zal je ze daardoor niet vroegtijdig hoeven te vervangen. Daarnaast zijn er nog een paar andere manieren waarop je de kosten voor het polijsten van je kozijnen laag kunt houden.

  • Kies een lokaal bedrijf: als je het polijsten door een lokaal schoonmaakbedrijf laat doen, bespaar je op de voorrijkosten.
  • Neem een onderhoudscontract: als je bang bent dat je na het laten reinigen weer dezelfde problemen zal krijgen, kun je een onderhoudscontract afsluiten. Je betaalt hier jaarlijks voor, maar je weet zeker dat het onderhoud zal plaatsvinden en dat je kozijnen optimaal beschermd zijn. Het is aan jou om uit te rekenen of het niet meer kost dan dat het uitspaart.
  • Folie: voor weinig geld kun je de kozijnen ook (laten) bekleden met een speciaal folie. Hierna zien ze er weer als nieuw uit en het is niet veel of moeilijk werk. De folie is te krijgen in vele verschillende kleuren en een uitstekend excuus om je kozijnen een andere uitstraling te geven.

Begin hier met besparen

Wil je graag in contact komen met een schoonmaakbedrijf of wil je graag weten hoe duur het polijsten van jouw kozijnen zal zijn voor jou? Dan kun je gebruik maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Je hebt een paar minuten werk en binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen gespecificeerd voor jouw opdracht. Deze kun je vergelijken en bekijken om makkelijker tot een beslissing te komen over het polijsten van jouw kozijnen.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …