Kunststof kozijnen voorbeelden

Kunststof kozijnen voorbeeldenBen je op zoek naar nieuwe kozijnen en overweeg je kunststof te nemen, dan ben je vast geïnteresseerd om te weten waar je uit kunt kiezen. Hier vind je enkele voorbeelden van het soort kozijnen wat je hebt en de kosten ervan, wat je keuze is qua uitvoering, het glas dat je kunt kiezen, welke extra’s je toe kunt voegen en welke opties je hebt voor de montage. Daarna volgen een aantal tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

Het soort kozijnen en de kosten

Kunststof kozijnen worden vaak geleverd als vaste ramen, valramen, draai/kiepramen en tuimelramen. Het verschil is dat vaste ramen niet open kunnen, valramen doe je open door ze te kantelen, draai/kiepramen kunnen zowel gekiept als gedraaid worden geopend en tuimelramen zijn schuin en worden gekanteld met een draaimechanisme in het midden. De prijs die je hiervoor betaalt hangt vooral af van de afmetingen, het glas, de extra’s en de uitvoering. De volgende tabel geeft een prijsindicatie voor de bovengenoemde raamsoorten, inclusief BTW maar zonder montage.

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460
Tuimelraam 94cm x 140cm €275 – €350
Tuimelraam 134cm x 98cm €350 – €400

De uitvoering, het glas en de extra’s

Kunststof is erg veelzijdig en te krijgen in allerlei uitvoeringen. Daarom wordt kunststof steeds populairder als materiaal. De houtlook uitvoering is nauwelijks van echt hout te onderscheiden, terwijl een metallic uitvoering erg op aluminium kozijnen lijkt. Qua glas worden de standaard kunststof kozijnen uitgerust met HR++ glas. Dit is ook aan te raden, omdat kunststof van zichzelf al erg goed isoleert. Je kunt ook kiezen voor onder andere matglas, veiligheidsglas of dubbel glas. Daarnaast kun je extra opties toevoegen. Denk hierbij aan roeden, ventilatieroosters, rolhorren of rolluiken. Al deze keuzes hebben invloed op de totaalprijs, maar zijn vaak goedkoper meteen mee te bestellen dan later toe te voegen.

De montage

Je kunt ervoor kiezen de ramen te laten installeren door de leverancier, door een plaatselijke monteur of je kunt het zelf doen. Dit laatste is een optie als je handig bent en doe-het-zelf ervaring hebt. De ramen komen vaak met duidelijke instructies over hoe dit te doen. Veel leveranciers hebben hun eigen montageservice en of dit goedkoper is dan een plaatselijke monteur in te schakelen kun je het beste zelf uitrekenen.

Hou de kosten onder controle

Kunststof heeft vele voordelen en is voordelig, maar al met al kunnen de prijzen toch flink oplopen. Hier vind je een aantal tips waarmee je ze onder controle kunt houden.

  • Isolatieglas: door het hoogrendementsglas niet te veranderen, zal je de isolatiewaarde van je kozijnen verbeteren. Zo kun je besparen op je stookkosten en heb je deze extra kosten er snel uit.
  • Tweedehands: het kan nooit kwaad om tijdens je planningsfase ook de tweedehands markt te bekijken. Soms kun je hier prima producten vinden voor een fractie van de prijs.
  • Onderhoud: als je goed voor je kozijnen zorgt (schoonhouden, smeren, afstellen en behandelen) zal je minder kans hebben op defecten en kun je de levensduur aanzienlijk verlengen.

Begin hier met het plannen voor je nieuwe kunststof kozijnen

Je kunt je planning het beste beginnen door het verzamelen van offertes. Daarmee zorg je dat je alle opties bekeken hebt voordat je een keuze maakt. Wij kunnen je hierbij helpen met onze vergelijkingstool. Je vult je gegevens één keer in, en de tool zal in een korte tijd een aantal offertes naar je inbox sturen. Deze kun je vervolgens vergelijken op punten die voor jou van belang zijn en tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw nieuwe kunststof kozijnen.

 

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …