Kunststof kozijnen woonkamer

Kunststof kozijnen woonkamerKunststof is een prefect materiaal voor kozijnen. Het isoleert namelijk uitstekend dus de warmte blijft beter binnen. Daarnaast is het voordelig, heeft het nauwelijks onderhoud nodig, is het duurzaam en sterk. Kunststof kozijnen kunnen 50 jaar meegaan en worden geproduceerd uit gerecycled materiaal. Qua veiligheid is kunststof brandvertragend en inbraakwerend. Wat voorheen als een nadeel werd gezien was dat kunststof uitstraling mist. Nu kun je de kozijnen in zo veel verschillende uitvoeringen krijgen, dat dit niet meer opgaat. Hier lees je over kunststof kozijnen voor je woonkamer, wat je ongeveer kwijt zal zijn en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kunt houden.

*Tip:

→ Besparen op de kosten? Vul het formulier in, ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale installatiebedrijven en kies de beste deal.

De kosten

De prijs voor jouw nieuwe kozijnen in je woonkamer hangt helemaal af van wat je wilt en hebt. De afmetingen bijvoorbeeld en het soort raam dat je wilt zetten. Daarnaast zijn er eventuele extra opties waar je voor kunt kiezen en de installatie. De volgende tabel geeft de prijzen voor verschillende soorten ramen weer, van verschillende afmetingen. Zo kun je een idee krijgen van eventuele kosten. Als je de precieze prijzen voor jou wilt weten is dit het beste te achterhalen door middel van het opvragen offertes. Alle bedragen zijn inclusief BTW, maar exclusief montage.

Soort raam Prijs standaarduitvoering HR++ glas
Vast raam 30cm x 30cm €30 – €40
Vast raam 280cm x 280cm €230 – €250
Draai/kiepraam 100cm x 100cm €240 – €260
Draai/kiepraam 150cm x 240cm €420 – €440
Valraam 50cm x 40cm €100 – €120
Valraam 180cm x 160cm €440 – €460

Optionele extra’s

Voor je woonkamer wil je natuurlijk kozijnen met sfeer. Dit kun je doen door voor bepaalde extra opties te kiezen. Zo zijn houtlook kozijnen nauwelijks van hout te onderscheiden, maar hebben ze nog wel alle voordelen die kunststof met zich meebrengt ten opzichte van hout. Deze kozijnen zijn ook in verschillende kleuren te krijgen. Ook kun je kiezen om roeden te laten plaatsen, voor een nog knussere sfeer. Handige opties zijn ventilatieroosters, rolhorren en rolluiken. Vaak is het voordeliger om deze met de kozijnen te bestellen zodat ze geïntegreerd kunnen worden en je vaak een betere prijs krijgt.

De installatie

Het installeren van de kozijnen kun je zelf doen, je kunt het door de leverancier laten doen of je kunt een plaatselijke klusjesman inhuren. In principe is het niet moeilijk, maar je moet er wel handig voor zijn en over het juiste gereedschap beschikken. Ben je niet zeker, dan doe je er goed aan uit te zoeken wat de goedkoopste optie is voor je.

Kosten besparen

De volgende tips kun je gebruiken om de kosten voor de nieuwe kunststof kozijnen in je woonkamer laag te houden.

  • Doe het zelf: als je het opmeten en het installeren zelf doet, ben je tot 50 procent minder kwijt voor je kunststof kozijnen. Let er wel op of dit de garantieregeling niet negatief beïnvloedt.
  • Hoogrendementsglas: omdat kunststof kozijnen al erg goed isoleren is het jammer om geen isolatieglas te nemen. Je betaalt hier niet veel meer voor, het klimaat in de woonkamer zal aanzienlijk beter worden en je bespaart zo ook op de stookkosten.
  • Onderhoud: smeer de bewegende delen jaarlijks, behandel het kunststof met was en stel de kozijnen tijdig af. Hou de kozijnen ook goed schoon. Zo verminder je de kans op defecten en verleng je de levensduur.

Met onze vergelijkingstool bespaar je nog meer

Onze vergelijkingstool kun je een boel werk uit handen nemen in het planningsproces. Je kunt in een paar minuten namelijk je gegevens invullen en de tool zal een aantal offertes kunnen regelen voor jouw specifieke vraag. Deze kun je met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn, zoals kwaliteit, service en prijs. Alleen als je verschillende opties gezien hebt kun je tot de beste conclusie komen wat betreft de kunststof ramen in jouw woonkamer.

Vergelijk kozijnspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per kozijnbedrijf. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van lokale kozijnspecialisten en maak een weloverwogen keuze!

Wat gebeurt er met je garantie bij faillissement?

Kunststof kozijnen zijn een aanwinst voor iedere woning. De kozijnen vergen nauwelijks onderhoud en bijna iedere glassoort …

kozijnen prijzen

Welke is beter? Houten of kunststof kozijnen?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je kiezen tussen houten of kunststof kozijnen voor je woning. Beide kozijnsoorten …

kunststof kozijnspecialist

Waarom kunststof kozijnen kopen in 2021?

Het aanschaffen van kunststof kozijnen biedt veel voordelen tegenover de houten, aluminium en stalen varianten. Daarbij komt …

plaatsen kozijn

Van welke materialen kunnen kunststof kozijnen gemaakt zijn?

Wanneer je jouw huis beter wilt isoleren, dan zijn kunststof kozijnen een goed begin. Kunststof kozijnen hebben de beste …

De voor- en nadelen van een zinken kozijn

Zinkwerk aan een kozijn komt niet vaak voor, omdat het een duur materiaal is om te gebruiken in je woning. Een zinken kozijn …

Prefab kunststof kozijnen

Kunsthof frames worden steeds meer besteld. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, veel mensen realiseren zich dat kunststof …